Βαρύ πρόστιμο έρχεται για την Παρί Σεν Ζερμέν!

Βαρύ πρόστιμο έρχεται για την Παρί Σεν Ζερμέν... Η DIRECCTE (Περιφερειακή Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης, Εργασίας και Απασχόλησης) ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό της ότι στο σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας επιβλήθηκε πρόστιμο 700.000 ευρώ, για καθυστερημένη πληρωμή τιμολογίων σε προμηθευτές του.

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης, Εργασίας κι Απασχόλησης (DIRECCTE) επέβαλε πρόστιμο 700.000 ευρώ στον ποδοσφαιρικό σύλλογο Παρί Σεν Ζερμέν για καθυστερήσεις στην πληρωμή τιμολογίων προς τους προμηθευτές του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτές οι καθυστερήσεις εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες της DIRECCTE στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε η DGCCRF (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Καταναλωτών και καταπολέμησης της απάτης) σχετικά με τη συμμόρφωση με τους κανόνες του Εμπορικού Κώδικα, όσον αφορά τους όρους πληρωμής. Η προαναφερθείσα κύρωση αναφέρεται σε παραβιάσεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια περιόδου πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, μετά την επιδημία της Covid-19».

Σε επικοινωνία του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), η διοίκηση Παρί Σεν Ζερμέν εξήγησε ότι «αμφισβήτησε αυτήν την απόφαση, αλλά η έφεση δεν είναι ανασταλτική». 

«Πρόκειται για καθυστερημένες πληρωμές που χρονολογούνται από την περίοδο 2017-2018 και ειδικότερα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018», πρόσθεσε ο σύλλογος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Equipe, το ποσό του προστίμου είναι από τα βαρύτερα αναγνωρισμένα για καθυστερημένες πληρωμές. Από τον νόμο περί διαφάνειας του 2016, το ανώτατο όριο για πρόστιμα καθυστερημένης πληρωμής αυξήθηκε από 375.000 ευρώ σε 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο τέσσερα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εν προκειμένω το 2020, ανήλθαν σε πάνω από 700.000 ευρώ.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: ΑΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο