Ο Σαμπάολι στη Μαρσέιγ μέχρι το 2023

Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων ήταν η 26η Φεβρουαρίου 2021 για την Μαρσέιγ, καθώς το βράδυ της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης της, Φρανκ ΜακΚουρτ, έκανε γνωστό πως ο Πάμπλο Λονγκόρια θα είναι από εδώ και πέρα ο νέος πρόεδρος της ομάδας, με τον Χορχέ Σαμπαόλι -με τον οποίο υπήρχαν επαφές και διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα- να αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Μεταξύ των ομάδων που έχει προπονήσει στο παρελθόν ο Σαμπαόλι είναι οι εθνικές ομάδες της Αργεντινής και της Χιλής (μαζί της κατέκτησε το Copa America το 2015) καθώς επίσης οι Σεβίλλη, Σάντος και Ατλέτικο Μινέιρο, με τον 60χρονο Αργεντινό να μην κρύβει τον ενθουσιασμό για το deal με τους Φωκαείς δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Όλη μου τη ζωή μου έλεγαν πως η Ολιμπίκ Μαρσέιγ είναι ένα ξεχωριστό μέρος για πάθος και ότι το Βελοντρόμ φωτίζεται όταν η ομάδα παίζει σε αυτό το γήπεδο.

Η Μαρσέιγ είναι ένας σύλλογος για τον κόσμο. Δεν είμαστε εδώ για να κρυφτούμε, θα παίξουμε δυνατά. Όταν δέχτηκα αυτή την πρόταση, ονειρεύτηκα να μπορέσω να κάνω πάρτι στην πόλη.

Στον κόσμο υπάρχουν κάποια μέρη για ηρεμία και κάποια έντονα μέρη. Εγώ ψάχνω το δεύτερο και αποδέχτηκα την πρόταση της Μαρσέιγ χωρίς δισταγμό. Αυτός ο σύλλογος έχει ψυχή και για αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι".

Πηγή: Sport24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο