Πρώην ιδιοκτήτης της Λιλ σώζει την Μπορντό από τη διάλυση

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Λιλ, Ζεράρ Λόπεζ, κατέληξε σε συμφωνία για τη διάσωση της Μπορντό από τη διάλυση, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (22/6) η γαλλική ομάδα.

Οι «γιρονδίνοι» μπήκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης  τον περασμένο Απρίλιο, αφού οι ιδιοκτήτες τους, η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων "King Street Capital Management", αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να υποστηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο.

Οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 και το πρόωρο τέλος της σεζόν 2019/2020, που είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

Τα προβλήματά τους επιδεινώθηκαν όταν η "Mediapro", που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 με το ποσό ρεκόρ των 780 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020/2024, σταμάτησε τις πληρωμές κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της φόρμουλα ένα, Lotus, Λόπεζ, έφτασε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και τον αμερικανικό πιστωτικό όμιλο Fortress Investment Group και θα χρειαστούν τώρα έγκριση από την Εθνική Διεύθυνση Ελέγχου Διαχείρισης του πρωταθλήματος.

Η συμφωνία με τον Λόπεζ έρχεται μετά την πώληση της Λιλ στην "Callisto Sporting", θυγατρική του επενδυτικού ομίλου "Merlyn Partners", με έδρα το Λουξεμβούργο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο