Το αποφάσισε η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δε θα συμμετέχει στη European Super League, παραμένοντας έτσι κανονικά στο Champions League και στη Bundesliga στηρίζοντας την UEFA στη συγκεκριμένη διαμάχη.

Αν και οι Βαυαροί αρχικά θεωρούνταν ότι θα είναι μέσα στις ομάδες που θα ιδρύσουν τη νέα λίγκα δεν ήταν, ενώ δεν αποδέχονται το κάλεσμα που τους απηύθυνε η νέα λίγκα, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι διατεθειμένη να περιμένει αυτήν, την Ντόρτμουντ αλλά και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Χέρμπερτ Χάινερ ανέφερε: "Τα μέλη και οι φίλαθλοι μας απέρριψαν τη νέα Super League. Είναι η ευχή μας, ως Μπάγερν Μονάχου και στόχος μας οι ευρωπαϊκές ομάδες να ζήσουν αυτό το θαυμάσιο και συγκινητικό Champions League και να το αναπτύξουμε μαζί με την UEFA. Η Μπάγερν λέει όχι στη Super League".

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Καρλ - Χάιντς Ρουμενίγκε τόνισε με τη σειρά του: "Εκ μέρους του συμβουλίου μπορώ να σας αναφέρω ότι η Μπάγερν δε θα συμμετέχει στη νέα Super League. Η Μπάγερν είναι αλληλέγγυα στην Bundesliga. Ήταν και πάντα είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς, να παίζουμε ως αντιπρόσωποι του γερμανικού ποδοσφαίρου στο Champions League".

"Ακόμα θυμόμαστε στοργικά τη νίκη μας στο Champions League του 2020 στη Λισαβόνα, τέτοια ευχάριστη στιγμή για εμάς δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Για την Μπάγερν, το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο".

Πηγή: Sport24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο