Ζητάει αστυνομική προστασία η Σάλκε μετά τον υποβιβασμό

Η Σάλκε, ενημέρωσε την Παρασκευή (23/04), πως σκοπεύει να ζητήσει αστυνομική προστασία, μετά την επίθεση οπαδών στο πούλμαν της ομάδας, έπειτα απ’ τον υποβιβασμό της στη Β’ Γερμανίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Ένα γκρουπ εξαγριωμένων οπαδών, επιτέθηκε στο πούλμαν της ομάδας με αυγά και ξέσπασε πάνω στους παίκτες, όταν επέστρεψαν στον Γκελσενκίρχεν την Τετάρτη (21/04), μετά την ήττα τους στο Μπίλεφελντ, που επιβεβαίωσε τον υποβιβασμό τους στη δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με αναφορές, οπαδοί ακολούθησαν τους παίκτες μέχρι τα σπίτια τους και τους απείλησαν, ενώ τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ποδοσφαιριστή της Σάλκε καταστράφηκε πριν απ’ την επέμβαση της Αστυνομίας. Το κλαμπ εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι «...έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να διασφαλίσουμε την προστασία των παικτών και του προπονητή».

Ο δε αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Πέτερ Κνάεμπελ, τόνισε στην «Bild» πως «...θα μπορούσα να ζήσω με την πιθανότητα άρνησης των ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν στα τελευταία τέσσερα ματς της σεζόν». Ο σύλλογος απ’ την πλευρά του ανέφερε ότι «...αυτά τα συμβάντα, ταρακούνησαν βαθιά το κλαμπ. Η βία δεν είναι αποδεκτή, ούτε στα σπορ, ούτε στην κοινωνία».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο