Ποντόλσκι για Μέτσελντερ: «Με αυτήν την ποινή θα κινδυνέψουν περισσότερα παιδιά»

Ο Λούκας Ποντόσλκι χαρακτήρισε αηδιαστικό το γεγονός ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γερμανίας, Κρίστοφ Μέτσελντερ, δεν θα περάσει ούτε μία μέρα στη φυλακή μετά την εν μέρει ομολογία του για την παιδική πορνογραφία. 

Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ αποδέχθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) μερικώς τις κατηγορίες περί κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας στην κατάθεσή του στον ανακριτή του Ντίσελντορφ, ωστόσο βάσει γερμανικής μονοθεσίας δεν θα περάσει ούτε μία μέρα στη φυλακή. Αντίθετα, θα κυκλοφορεί ελεύθερους υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους για τους επόμενους δέκα μήνες. 

Ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γερμανίας και νυν φορ της Αντάλιασπορ, Λούκας Ποντόλσκι, χαρακτήρισε το γεγονός «αηδιαστικό», ενώ σε δηλώσεις του στην BILD τόνισε ότι με αυτήν την ποινή δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Όπως τόνισε, έτσι κινδυνεύουν περισσότερα παιδιά. 

«Με την ποινή αυτή δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Δεν καταλαβαίνω τιμωρία με το να είναι ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους δέκα μήνες. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να τιμωρείται με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Μπορεί να ομολόγησε μερικώς τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά εδώ μιλάμε για παιδική πορνογραφία. H ποινή αυτή δεν έχει αποτρεπτική ισχύ. Ο καθένας που βλάπτει παιδιά θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Με αυτήν την τιμωρία περισσότερα παιδιά θα τεθούν σε κίνδυνο. Όπως και οι γονείς τους, οι οικογένειές τους». 

Ο 40χρονος Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποδέχτηκε μερικώς τις κατηγορίες. Παράδεχτηκε, δηλαδή, ότι προώθησε 18 αρχεία παιδικής πορνογραφίας σε τρεις γυναίκες (η μία εξ αυτών, στο Αμβούργο, κατήγγειλε το συμβάν στις αστυνομικές αρχές το Σεπτέμβριο του 2019). Αρνήθηκε, ωστόσο, τις κατηγορίες περί κατοχής 300 παρόμοιων αρχείων. 

«Έμεινα σιωπηλός τον τελευταίο ένα χρόνο. Είμαι ο τρίτος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Γεννήθηκα στο Χάλτεμ αμ Ζέε. Είμαι μόνος και έχω μία κόρη από προηγούμενη σχέση. Αποφοίτησα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2000 και έπειτα υπέγραψα στην Ντόρτμουντ. Μετά από επτά χρόνια πήγα στη Ρεάλ και μετά στη Σάλκε. Το 2013 τελείωσε η ποδοσφαιρική μου καριέρα λόγω των τραυματισμών. Τότε ξεκίνησε νέα καριέρα. Ίδρυσα μία εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ και έγινα αναλυτής στην τηλεόραση. Επιπλέον εντάχθηκα σε κοινωνικές οργανώσεις. Το 2006 δημιούργησα το Ίδρυμα Κρίστοφ Μέτσελντερ. 

Το Ίδρυμα συνέχιζε να λειτουργεί χωρίς να φέρει το όνομά μου μέχρι τα μέσα του 2020. Είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα χρόνια της εθελοντικής εργασίας. Θα ήθελα να επιστρέψω τα βραβεία που πήρα, όπως αυτό της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας. Η 2α Σεπτεμβρίου 2019 ήταν ένα σημείο καμπής στην επαγγελματική, κοινωνική και ιδιωτική ζωή μου. Όλες οι εθελοντικές ενέργειες τελείωσαν. Είχα φωτογραφίες και τις αποθήκευα (screenshot) μέσα από σελίδες με ελεύθερη πρόσβαση. Αντάλλαξα εξτρίμ φαντασιώσεις στο τσατ. Αποδέχομαι την τιμωρία και ζητά συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής βίας. Θα πρέπει να ζήσω με αυτήν την ενοχή στο υπόλοιπο της ζωής μου», υποστήριξε ξεσπώντας σε κλάματα. 

Ο δικηγόρος του Κρίστοφ Μέτσελντερ, Ούλριχ Ζόμερ υποστήριξε όταν πήρε το λόγο: «Είναι αναστατωμένος, ξέρει τι έκανε. Ξέρει ότι αυτό που έκανε μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα και θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακόμη και ο ίδιος εκπλήσσεται γι' αυτήν τη διπλή ζωή που καλλιέργησε. Προφανώς δεν είναι παιδόφιλος». 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο