Στο Αμβούργο ο Χορστ Χρούμπετς

Ο Χορστ Χρούμπετς, πρώην μεγάλη δόξα του Αμβούργου, διορίστηκε προπονητής της ομάδας του γερμανικού λιμανιού μέχρι το τέλος της σεζόν, ελπίζοντας σε επιστροφή  στη Bundesliga μετά από τρία χρόνια στη δεύτερη κατηγορία.

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, το Αμβούργο ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση του προπονητή Ντάνιελ Τουν και την αντικατάστασή του από τον 70χρονο Χρούμπετς.

Το Αμβούργο έχει πέντε συνεχόμενους αγώνες χωρίς να κερδίσει (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες) και επί του παρόντος είναι στην τρίτη θέση , που οδηγεί στα play-off.

«Η ομάδα έχει συχνά παρουσιαστεί, δυστυχώς, να παίζει κάτω από το επίπεδό της», δήλωσε ο Χρούμπετς. «Έχει ποιότητα, την οποία πρέπει τώρα να δείξουμε στο γήπεδο στους αγώνες που απομένουν.»

Ο Χρούμπετς ήταν ο αρχηγός του Αμβούργου, όταν το 1983 νίκησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας 1-0 της Γιουβέντους του Μισέλ Πλατινί στον τελικό της Αθήνας (25/5/83).

Η ομάδα του Αμβούργου έχει αναδειχθεί έξι φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας, μεταξύ των οποίων τρεις φορές στη σύγχρονη εποχή (1979, 1982, 1983),και ήταν, μέχρι τον υποβιβασμό της το 2018, η μόνη που έπαιξε όλες τις σεζόν της Bundesliga από το 1963-64.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο