Συγγνώμη της εφημερίδας ABC για ρατσιστικό σχόλιο στον Φατί

Η ισπανική εφημερίδα ABC ζήτησε συγγνώμη από το νεαρό ταλέντο της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, αφού ρεπορτάζ για τον αγώνα του Champions League με την Φερεντσβάρος (5-1), που έγινε την Τρίτη το βράδυ, συνέκρινε το γρήγορο τρέξιμό του με εκείνο ενός «μαύρου μικροπωλητή για να ξεφύγει από την αστυνομία».

Ο 17χρονος πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση με την ομάδα της Βαρκελώνης, ωστόσο, τα άσχημα μετά τη νίκη ήρθαν με την περιγραφή της εφημερίδας σχετικά με το διεθνή Ισπανό, με καταγωγή από τη Γουινέα-Μπισάου.

«Ο Ανσού έχει το ξεπέταγμα της γαζέλας, ενός πολύ νεαρού, μαύρου πωλητή δρόμου που ξαφνικά βλέπετε να τρέχει κατά μήκος της Paseo de Gracia όταν κάποιος φωνάζει ότι φθάνει η αστυνομία», έγραψε χαρακτηριστικά ο συντάκτης της εφημερίδας.

Η ABC είναι γνωστή στην Ισπανία ως εφημερίδα που στηρίζει τα δεξιά κόμματα και είναι υπέρμαχος των πολιτικών τους. Πάντως, παρά την δημόσια συγγνώμη της εφημερίδας, αναφορές τοπικών ΜΜΕ δείχνουν ότι η Μπαρτσελόνα, πρόκειται να αναλάβει νομική δράση για το θέμα που δημιουργήθηκε.

«Καθώς προσπάθησα να αναδείξω την ομορφιά της κίνησης του Ανσού, και την κλάση του ως νεαρού παίκτη, ορισμένες εκφράσεις ερμηνεύθηκαν ως φυλετικές διακρίσεις. Αυτό απέχει πολύ από τις προθέσεις ή τις απόψεις μου, οι οποίες είναι πολύ ευνοϊκές για τον παίκτη, όπως έχω άλλωστε εκφράσει πάντα στα ρεπορτάζ αγώνων από τότε που έκανε το ντεμπούτο του. Ζητώ συγγνώμη για την παρανόηση από εκείνους που μπορεί να έχουν προσβληθεί», έγραψε ο συντάκτης του ρεπορτάζ, Σαλβαδόρ Σόστρες.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αποδοκιμασία του συντάκτη του και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μεταξύ άλλων ο Γάλλος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Αντουάν Γκριεζμάν, έγραψε σε σχετική ανάρτηση: «O Ανσού είναι ένα εξαιρετικό αγόρι που αξίζει τον σεβασμό όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Όχι στο ρατσισμό».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο