«Καλύτερος συμπαίκτης ο Ζιντάν, πρότυπό μου ο Φαν Μπάστεν»

Ο Ρονάλντο ψηφίστηκε ως ο καλύτερος κεντρικός επιθετικός από την σχετική διαδικασία που διοργάνωσε το «France Football» με την επωνυμία «Dream Ballon d'Or» και με αυτή την αφορμή έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν.

Μιλώντας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό του πλανήτη, ο Βραζιλιάνος μίλησε για τους παίκτες που ήταν πρότυπά του.  

«Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, αυτό είναι σίγουρο! Από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθούσα το ιταλικό ποδόσφαιρο και έδωσα ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον παίκτη. Οπως επίσης ο Μαραντόνα και ο Κρόϊφ. Και φυσικά ο Ζίκο, επειδή έπαιζε στην αγαπημένη μου ομάδα, την Φλαμένγκο. Προσπάθησα να πάρω κάτι από όλους και τελικά μπορώ να πω ότι είμαι υπερήφανος για την καριέρα που έχω κάνει» είπε το «φαινόμενο», που ρωτήθηκε και για την αγαπημένη του θέση στο γήπεδο. 

«Ίσως θα μπορούσα να παίξω με το 10. Έπαιξα μερικές φορές ως δεύτερος επιθετικός, αλλά πάντα έβλεπα τον εαυτό μου στην κορυφή της επίθεσης. Πάντα προτιμούσα να είμαι κοντά στην εστία, όπου ήξερα ότι είναι το πιο επικίνδυνο. Ήμουν τόσο ερωτευμένος με τη θέση μου ως 9άρι» είπε ο Ρονάλντο. 

Ερωτηθείς για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, ο Ρονάλντο απάντησε χωρίς περιστροφές: «Ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω προπονηθεί και με τον οποίο έχω παίξει, είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Και τώρα γίνεται προπονητής και κατακτά τρία Champions League στην σειρά. Έτσι αναρωτιέμαι σήμερα... Ποιος είναι ο καλύτερος; Ο παίκτης ή ο προπονητής Ζιντάν; Και δεν μπορώ να απαντήσω».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο