«Το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο...Είμαστε όλοι σκλάβοι»

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIGC).

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της ναπολιτάνικης ομάδας απασφάλισε κατά πάντων σε δηλώσεις στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης της ιταλικής ομοσπονδίας τονίζοντας πως όλοι είναι σκλάβοι μία κατάστασης που δεν είναι ευχάριστη ενώ τόνισε πως το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο και θέλει αλλαγή, αλλά κανείς δεν το κάνει γιατί θέλει να επανεκλεγεί.

Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεών του:

«Η κυβέρνηση ήταν πάντα απούσα, παρ' ότι το φορολογικό εισόδημα που παίρνει από μας είναι πολύ σημαντικό. Κάποτε υπήρχαν σκλάβοι, αλλά νομίζετε πως εξαφανίστηκαν; Είμαστε όλοι ακόμα σκλάβοι. Σκλάβοι μίας δυσάρεστης κατάστασης. Στο σπίτι, στο γραφείο, στην κανονική ζωή, στο να μην προστατευόμαστε με κάποιον φανταστικό τρόπο, στο να μην είμαστε χαρούμενοι συνταξιούχοι. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα κι αυτή είναι μία ιστορία που είχε χειροτερεύσει, όμως πάντα υπήρχε.

Ποια είναι η πανάκεια στο να τους κρατάς όλους ήρεμους και καλά; Το ποδόσφαιρο. Το κράτος δεν είναι ηλίθιο και το ξέρει, αλλά το αγνοεί. Δεν είναι ηλίθιο. Αλλιώς θα εκσυγχρόνιζε το ποδόσφαιρο με νόμους μέσα σε πέντε λεπτά, επειδή πέντε λεπτά χρειάζεται για να αλλάξει το ποδόσφαιρο, από την στιγμή που είναι παντού άρρωστο. Τα οικονομικά δεν βγαίνουν. Το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο από μέσα. Όταν κάποιος δεν θέλει να καταλάβει πως δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για να πάμε μπροστά. Γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση του Κοπέρνικου; Επειδή μετά πρέπει να επανεκλεγούμε».

Για το σκάνδαλο της Γιουβέντους:

«Δεν θα μιλήσω γι' αυτό. Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί αυτού του θέματος, δεν είναι δουλειά μου. Λυπάμαι που το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι ιταλικό πρόβλημα, δεν ακολουθεί πάντα τις αξίες που θα μπορούσαν να είναι παράδειγμα για τις νέες γενιές».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο