Το στοίχημα του Κανέδα

Ξάφνιασε κάπως η εικόνα της ΑΕΚ στην Πάφο, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την εικόνα της στο ντέρμπι που προηγήθηκε με τον ΑΠΟΕΛ. Ποιες αλήθεια είναι οι δυνατότητες της φετινής ΑΕΚ; Μπορεί η ομάδα να ανταποκριθεί χωρίς τον ηγέτη και σκόρερ της Ιβάν Τρισκόφσκι;  Ερωτήματα που ασφαλώς και δεν μπορούν να απαντηθούν με πάσα ασφάλεια και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Και όπως βιάστηκαν κάποιοι για διθυράμβους στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, βιάστηκαν και κάποιοι άλλοι, μετά την ισοπαλία με την Καρμιώτισσα, για να σκιαγραφήσουν τις δυνατότητες της φετινής ομάδας του Νταβίντ Κανέδα. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, με παίχτες νέους σε θέσεις «κλειδιά». Τα πρώτα δείγματα με Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ ήταν θετικά μεν, αλλά παράλληλα έδειξαν και αδυναμίες που φάνηκαν περισσότερο απέναντι στην Καρμιώτισσα, η οποία επέλεξε να αμυνθεί περισσότερο και να δώσει παιχνίδι πρωτοβουλίας στην ΑΕΚ.

Και όπως φάνηκε στην Πάφο η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού και φάσεων. Μόνο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έγινε πιο ορμητική και απείλησε σοβαρά για το γκολ. Θα μπορούσε να έρθει ένα γκολ και η ΑΕΚ να έκανε το 3Χ3, αλλά με το «μπορεί» και το «αν» δεν προχωράς στο ποδόσφαιρο.

Το ρόστερ της ΑΕΚ διαθέτει και εμπειρία και ποιότητα στην οποία μπορεί ο Κανέδα να χτίσει τόσο παιχνίδι πρωτοβουλίας, όσο και παιχνίδι υπομονής, Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Ισπανού προπονητή. Να εμφυσήσει τη σωστή νοοτροπία και μια τέτοια αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα του, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού και κυρίως να μπορεί να αναπληρώνει απουσίες βασικών παιχτών.

Ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι για την ΑΕΚ, με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Με τον Ιβάν στην επίθεση αποκτά άλλη δυναμική και όπως έδειξε και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ έχει τις δυνατότητες για βαθμολογικό κέρδος. Θα ήταν ό,τι καλύτερο μετά τις πρώτες απώλειες που είχε απέναντι στην Καρμιώτισσα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο