"Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο"

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ προχώρησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και σχολίασε τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε δυο ομάδες. Ο Υπουργός τόνισε ότι Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός παραβίασαν το πρωτόκολλο της ΚΟΠ.

Τα όσα είπε:
«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Όταν σε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο από ένα άτομο θετικό μολύνθηκαν άλλα 19, δεν είναι θέμα να γίνουν πιο αυστηρά τα πρωτόκολλα ή να αλλάξουν, είναι θέμα να τηρούνται.
Συζητήθηκαν διάφορα ενδεχόμενα, ζήτησα από τους Υπηρεσιακούς όπως τα αξιολογήσουν και έρθουν με αποφάσεις αύριο. Η κατεύθυνση που δώσαμε δεν είναι τόσο να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, το οποίο από μόνο του είναι πολύ αυστηρό, είναι να εξευρεθούν οι τρόποι ώστε να ακολουθείται το πρωτόκολλο και να υπάρχει και επιτήρηση. Διότι αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι το πρωτόκολλο, τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις που έχουμε τα πολλά κρούσματα, δεν τηρήθηκε. Δεν είναι θέμα να γίνει πιο αυστηρό ή να αλλάξει κάτι στο πρωτόκολλο. Μπορεί να γίνει σε πιο απλοποιημένη μορφή, για να γίνει και πιο κατανοητό, διότι είναι και 16 σελίδες. Έχω ζητήσει την πιο απλοποιημένη μορφή, ούτως ώστε και στις άλλες κατηγορίες να οριστούν υπεύθυνοι από κάθε ομάδα για να υπάρχει η σιγουριά ότι εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε είναι προς την εφαρμογή και την επιτήρηση μέτρων του πρωτοκόλλου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο