Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ Στέλιος Νικολάου απέστειλε επιστολή προς όλα τα σωματεία Α`, Β`, Γ` και επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ για πιστή τήρηση των βασικών διατάξεων του πρωτοκόλλου. Μια από τις διατάξεις απαγορεύει τον εναγκαλισμό ποδοσφαιριστών όταν η ομάδα τους πετυχαίνει ένα τέρμα ή κατακτά μια νίκη.

Ήδη ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, έχει στην ατζέντα του παραπομπές σωματείων με αυτή την κατηγορία και αυτό που απομένει είναι η επιβολή χρηματικού προστίμου. Σαφώς και πρέπει να τηρείται το πρωτόκολλο, σαφώς και η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το θέμα αυτό.

Σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι ομάδες δεν παραπέμπονται στον αντίστοιχο Αθλητική Δικαστή, δεν τιμωρούνται και πώς να τιμωρηθούν;

Πως είναι δυνατόν να τιμωρήσεις ένα συναίσθημα, να τιμωρήσεις κάτι για το οποίο ένα σύνολο ανθρώπων δουλεύει για ημέρες με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών; Η έκρηξη συναισθημάτων που νιώθει ένας ποδοσφαιριστής και οι συμπαίκτες του κατά την επίτευξη τέρματος είναι τεράστια. Άλλωστε το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Είναι αυτό που κάνει την διαφορά του νικητή από την ηττημένο.

Τα ερωτήματα είναι απλά. Πόσες ομάδες έχουν παραπεμφθεί στον Αθλητικό Δικαστή με αυτή την κατηγορία; Στην Α` κατηγορία και στις υπόλοιπες οι ποδοσφαιριστές κατά την επίτευξη τέρματος πανηγυρίζουν έχοντας δυο μέτρα απόσταση; Έχουν παραπεμφθεί παρατηρητές αγώνων γιατί δεν κατέγραψαν στις εκθέσεις τους το εναγκαλισμό ποδοσφαιριστών; Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ θα παραπέμψει και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας όταν στον φιλικό αγώνα με την Τσεχία πανηγύρισαν όλοι μαζί το τέρμα του Λοϊζου; Μήπως με το παραμικρό πρέπει ομάδες να οδηγούνται ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή για καθαρά οικονομικούς λόγους και ίσως για κάποιους άλλους; Ας εξηγήσουν στους ποδοσφαιριστές και στις ομάδες αυτούς που τους παραπέμπουν γιατί δεν πρέπει να πανηγυρίζουν αλλά και να ακούσουν τα συναισθήματα που νιώθει ένας ποδοσφαιριστής και ολόκληρη η ομάδα κατά την επίτευξη τέρματος. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτό τον τρόπο καταστρέφουν την μαγεία. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν τότε…Καληνύχτα κύριοι.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο