Μπέργκ: "Δεν βλέπω την ηλικία των παικτών μου, αλλά το τι μπορούν να προσφέρουν" (video)

Συνέντευξη στο κανάλι Youtube HPO και τον Νίκο Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν προηγουμένωνς Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας παραχώρησε ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ. 

Απόσπασμα των δηλώσεων του:

«Δεν χρειαζόμαστε από όλους τους άλλους να μας δώσουν τον τίτλο για να δούμε τι κάναμε την περσινή χρονιά, το βλέπουμε στα μάτια των οπαδών μας, πόσο χαρούμενοι είναι. Γνωρίζουμε τι κάναμε τον περασμένο χρόνο και γνωρίζουμε πως αισθάνονται οι παίκτες μας, το προσωπικό μας επίσης και έτσι δεν χρειαζόμαστε από τους άλλους να μας δώσουν κάτι. Νιώθω πολύ προνομιούχους που είμαι προπονητής της Ομόνοιας, γιατί ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω είναι πρώτης τάξεως, οι παίκτες το ίδιο και ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Για να πετύχεις δεν πρόκειται για ένα ή τρία άτομα, αλλά πρόκειται για μία ομάδα ατόμων που δουλεύουν και συνεργάζονται πολύ καλά».

«Για να είμαι ειλικρινής στη Νορβηγία τα πετυχημένα αθλήματα είναι τον χειμώνα, το σκι κτλ. Όταν ήμουν μικρός οι γονείς μου μας έβγαζαν έξω για να πάμε για σκι το Σαββατοκύριακο, έτσι μεγαλώσαμε. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα αυτό είναι το άθλημα που οι περισσότεροι ασχολούνται στη χώρα. Για μένα πήρα την πρώτη μου μπάλα και έπαιζα στον κήπο με φίλους. Ήταν το μεγαλύτερο μου πάθος από τα άλλα ενδιαφέροντα. Υπάρχει πολύ συζήτηση τώρα για τα παιδιά πρώην παικτών της γενιάς μου και ένας είναι ο Χάλααντ».

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ταλέντα στην ομάδα μας και που έρχονται από τις ακαδημίες και προπονούνται μαζί μας για κάποιο διάστημα. Επίσης έχουμε παίκτες που βελτιώνονται και προπονούνται επίσης μαζί μας. Αλλά για τους παίχτες που έπαιξαν για την πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν, οι περισσότεροι από τους νεαρούς είναι στην ομάδα μας και ανταγωνίζονται στον ίδιο βαθμό, επίπεδα και προσδοκίες, όπως τους άλλους. Δεν βλέπω τόσο την ηλικία τους ή πόσο νεαροί είναι αλλά το τι μπορούν να κάνουν και σίγουρα είναι καλό να έχουν την πείρα, αλλά η πείρα δεν είναι το παν. Κάποιοι μπορούν να κερδίσουν εμπειρία πολύ γρήγορα και κάποιοι πιο αργά. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανάπτυξης με το πέρασμα των χρόνων. Κάποιοι μπορεί να έχουν μία ανοδική πορεία και μετά να υπάρχει κάθοδος στην απόδοση πριν πάει ξανά προς τα πάνω. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά σε σχέση με τον τρόπο που προπονούμαστε, πως εργαζόμαστε, τι θα θέλαμε να κάνουν, να πετύχουμε, να βελτιωθούν σαν παίκτες είναι κάτι πιο σταθερό, αυτό είναι καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, για να γίνουν καλύτεροι και μετά αποφασίζουμε ποιος παίζει και ποιος όχι. Όλα είναι στην προπόνηση, η βελτίωση, η ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή. Για να είμαι ειλικρινής δεν διαλέγω εγώ την ομάδα, δεν τη διαλέγω. Οι παίκτες τη διαλέγουν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέσω των προπονήσεων. Σίγουρα εγώ αποφασίζω, αλλά πραγματικά οι ίδιοι το αποφασίζουν γιατί εμείς παρακολουθούμε την προπόνηση».

 

HPO Unplugged E7 | Henning Berg | Omonoia FC Head Coach

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο