Ξεπέρασαν ήδη το 50% και κάνουν την ειδοποιό διαφορά!

Η αντίδραση στην πρώτη «κοιλιά» της σεζόν ήταν (είναι) υποδειγματική. Στα τρία παιχνίδια του Σεπτεμβρίου που δεν νίκησε (1-1 με Ομόνοια, 1-3 από Απόλλωνα και 2-3 στη Βασιλεία) η Ανόρθωση «απάντησε» τον Οκτώβριο με τρεις διαδοχικές επιτυχίες (2-0 τον Ολυμπιακό, 4-1 τη Νέα Σαλαμίνα, 2-0 τον ΑΠΟΕΛ).

Δεν (πρέπει να) έχει μείνει ίχνος αμφιβολίας ότι με την έλευση του Ντορ Μίχα η ενδεκάδα της «Κυρίας» τακτοποιήθηκε πολύ πιο ορθολογικά κι έγινε σαφώς πιο λειτουργική και αποτελεσματική, ωστόσο (δεν πρέπει να λησμονείται πως) αντίστοιχο ρόλο είχε την περασμένη περίοδο ο Ρούμπεν Ράγιος, το κενό του οποίου αναπληρώνει ο Ισραηλινός.

Αν συνεπώς έπρεπε να δοθεί μια απάντηση στο γιατί ο Τιμούρ Κετσπάγια πιστεύει πως αυτή η ομάδα είναι καλύτερη από την αντίστοιχη της περασμένης σεζόν, τότε η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί πρώτα και κύρια στη γραμμή κρούσης.

Οι Μίχαλ Ντούρις και Νίκα Κατσαράβα αποχώρησαν από το ρόστερ έχοντας πιστωθεί αθροιστικά 11 τέρματα σε 38 συμμετοχές τους στο πρωτάθλημα. Ο Σλοβάκος και ο Γεωργιανός είχαν τρία γκολ λιγότερα απ’ όσα μόνος του ο Ράγιος (14) και η απουσία «φονικού» ενστίκτου στην αντίπαλη περιοχή στοίχισε στην Ανόρθωση.

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται πως έχει επιλυθεί με την απόκτηση των Μιχάλη Μανιά και Γκιόργκι Κβιλιτάια. Ο Ελλαδίτης (4 συμμετοχές) και ο Γεωργιανός (5 συμμετοχές) έχουν πιστωθεί ήδη από τρία τέρματα (συν μια ασίστ έκαστος) κι έχουν ξεπεράσει ήδη το 50% της παραγωγικότητας των προκατόχων τους την περασμένη σεζόν.

Δεδομένου μάλιστα ότι μόλις έχουν εγκλιματιστεί και αφομοιωθεί από το σύνολο, η συνέχεια προδιαγράφεται ακόμη καλύτερη. Και αν αυτό επαληθευτεί, τότε είναι εξαιρετικά πιθανόν να αποδειχθούν η ειδοποιός διαφορά στην προσπάθεια της «Κυρίας» για επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο