Με τον Πετράκη ο Κίρζης βαδίζει στα χνάρια των Πετρίδη και «Καραβίδα»

Μόνον το τυπικό μέρος (βλέπε ανακοινώσεις) απομένει, προκειμένου να επισημοποιηθεί η μετακίνηση του Γιάννη Πετράκη από τον Ολυμπιακό στον Απόλλωνα, όπου θα διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Αυτή θα είναι η δέκατη αλλαγή προπονητή στο τρέχον πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί δέκα αγωνιστικές. Η μεγάλη ταχύτητα, με την οποία κινείται το προπονητικό καρουζέλ στην Κύπρο, είναι σύνηθες φαινόμενο και ο κανόνας επιτάσσει πως κάθε σεζόν είναι μια ισχνή μειονότητα οι σύλλογοι που δεν αλλάζουν προπονητή.

Πιο σπάνια, ωστόσο, είναι η αναπλήρωση του κενού στον πάγκο μ' έναν τεχνικό που δραστηριοποιείται ήδη στο εγχώριο πρωτάθλημα, μια εσωτερική μεταγραφή.

Παρόμοια περίπτωση είχε καταγραφεί τελευταία φορά την περίοδο 2017/18, όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε αποδεσμεύσει τον Γιώργο Δώνη (στις 22 Μαρτίου) και προσλάβει στη θέση του τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΛ (στις 5 του ίδιου μήνα).

Πανομοιότυπη περίπτωση με αυτήν του Πετράκη είχε συμβεί πιο πρόσφατα τη σεζόν 2016/17, όταν η Δόξα έλυσε τη συνεργασία της με τον Κάρλος Κορμπεράν (24 Ιανουαρίου) και προσέλαβε τον Σάββα Πουρσαϊτίδη (25 Ιανουαρίου), ο οποίος μέχρι τότε εργαζόταν στην Αναγέννηση Δερύνειας.

Σχεδόν μια τριετία μεσολάβησε μέχρι την επόμενη εσωτερική μετακίνηση προπονητή, η οποία -κατά σύμπτωση- αφορά εκ νέου έναν Ελλαδίτη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο