«Θα πάρω αυτόν που ήθελε πριν ο Απόλλωνας»

Το παρασκήνιο της μετακίνησης του Γιάννη Πετράκη από τον Ολυμπιακό στον Απόλλωνα αποκάλυψε, από τη δική του οπτική γωνία των πραγμάτων, ο Χριστόφορος Τορναρίτης.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε στον Super Sport fm 104.0 για τον επόμενο προπονητή της ομάδας και τις συνομιλίες του με τον Νίκο Κίρζη.

Λύθηκε η συνεργασία με τον κ. Πετράκη; «Ο κύριος Πετράκης πριν 5-6 μέρες μας έδωσε γραπτώς την παραίτηση του, άρχισε επαφές όντας προπονητής του Ολυμπιακού με παράγοντες του Απόλλωνα, τα βρήκαν, μου το εκμυστηρεύτηκε πριν λίγες μέρες. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να ακούσω. Του εξήγησα ότι έπρεπε να πάρουμε μια αποζημίωση. Μίλησα με τον πρόεδρο του Απόλλωνα, ο οποίος μου είπε ότι δεν δίνει τίποτα. Στη συνέχεια συνεχίστηκαν κάποιες επαφές με τον κ. Πετράκη, κατάλαβαν ότι έπεσαν σε μέγα σφάλμα, αντιδεοντολογική συμπεριφορά ο κάθε ένας για δικούς τους λόγους, έτσι έμαθαν, έτσι είναι μεγαλωμένοι ή και άλλα. Ως άνθρωπος δεν είμαι εκδικητικός, γιατί αν κάποιος εκδικείται, βγάζει δύο τάφους -ο ένας είναι δικός του. Η δουλειά μου είναι να βρίσκω λεφτά και μου έστειλε ο Θεός το μηνιάτικο».

Πόσα θα πάρετε; «Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν αφορά κανέναν πόσα θα πάρω».

Είναι αλήθεια ότι υπήρχε μια ρήτρα 10 χιλιάδων ευρώ; «Αυτά είναι πελλάρες. Επειδή ο κ. Κίρζης έκανε ξανά το ίδιο το 2012 με τον Νίκκι, τότε ο νομικός της ΚΟΠ πρόσθεσε έναν κανονισμό στην προκήρυξη ότι αν ένας προπονητής λύσει από μόνο τους το συμβόλαιο και δεν είναι απλήρωτος τρεις μήνες, δεν μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα. Αυτό γιατί δεν ήταν καλυμμένες οι ομάδες. Αν τον διώξουμε, μας τρέχει στη FIFΑ και να φύγει μένουμε ξεκρέμαστοι. Τώρα τα βρήκαμε, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν έγινε τυχαία αυτό, η μοίρα και το πεπρωμένο του Ολυμπιακού είναι να έρθει ο άλλος προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα στους τίτλους».

Πάντα λέγατε τα καλύτερα για τον Γιάννη Πετράκη, τώρα έχετε παράπονο; «Το βιογραφικό του και η φήμη του και με όσους έχω μιλήσει κανείς δεν πιστεύει ότι αυτός ο άνθρωπος πήρε μια τέτοια απόφαση, Έχει τους λόγους του, δεν κρατώ κακίες. Το έκανε για να έρθει ο επόμενος, με τον οποίο θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι δεν κάνει στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι μιλούσε με τη Νέα Σαλαμίνα και του έσπασε τη συμφωνία ο Πάμπος Χριστοδούλου. Τώρα ο Απόλλωνας θα έπαιρνε έναν προπονητή και του έσπασε τη συμφωνία ο Γιάννης Πετράκης. Δια της εις ατόπον απαγωγής ξέρετε τι θα γίνει με τον κ. Πετράκη»

Ποιος θα είναι ο νέος σας προπονητής; «Έσπασε το τηλέφωνο μου από μηνύματα για προπονητές. Δεν χρωστούμε σε κανέναν, είμαστε καθαρή ομάδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε ποια ομάδα της Κύπρου. Έχουμε και καλούς χαρακτήρες, έχουμε ταλέντα. Έχουμε παίκτες που τιμούν την παρουσία τους εδώ, έχουμε άλλους που κατά λάθος είναι στην Κύπρο και θα χτίσουμε σε αυτούς».

Είχατε επαφή με τον Σωφρόνη Αυγουστή; «Ο Σωφρόνης για εμένα θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση. Εμένα με έμαθε κάτι ο κ. Πετράκης, μου έμαθε να βλέπω επισταμένα. Το καλοκαίρι μπορεί να κλείσαμε 25 παίκτες και τους ακυρώσαμε, για να κλείσουμε κάποιον τον βλέπαμε και 4 και 5μέρες. Αυτός που θα έρθει θα τον μελετήσουμε από πάνω μέχρι κάτω. Θα δούμε μέχρι τι τρώει, αν είναι ψυχολογικά διαταραγμένος και άλλα».

Για τον Τραμετσάνι: «Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον αλλά δεν άρεσε στους φίλους του Ολυμπιακού. Αυτός που θα έρθει θα είναι ο κατάλληλος».

Υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Πάμπος Χριστοδούλου; «Όχι κανένα ενδεχόμενο. Δεν ψάχνουμε κανέναν από αυτούς που είναι στην Κύπρο. Ο Πάμπος μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους Κύπριους προπονητές αλλά έχει θέματα να λύσει και αν τα λύσει θα ανέβει στην κορυφή της πυραμίδας».

Επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές με την εξέλιξη της φυγής του κ. Πετράκη; «Θα φροντίσω να μην επηρεαστούν καθόλου. Ήρθε και ο Κυριάκος Πολυκάρπου και βοήθησε στην προπόνηση. Ο γυμναστής έμεινε ακόμα μερικές μέρες να μας βοηθήσει και δεν έφυγε σαν τον αλουπό».

Θα είναι ο κ. Σεραφείμ στον πάγκο με το ΑΠΟΕΛ; «Δεν ξέρουμε ακόμα, αν δεν κλείσουμε προπονητή εντός των επόμενων δύο ημερών θα είναι ο κ. Σεραφείμ».

Ήταν σε καλό κλίμα η τελευταία σας συνάντηση με τον Γιάννη Πετράκη; «Σε πολύ καλό κλίμα, φιλικά όμορφα, όλα μια χαρά. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατώ κακία».

Με τον κ. Κίρζη τα βρήκατε; «Όταν ένας άνθρωπος είναι κακός, τα όρια είναι το πιο σημαντικό. Όταν έχεις όρια, δεν θα πιάσεις ούτε κορωνοϊό. Δεν θα είμαι και ο πιο ευτυχισμένος αν πηγαίνει καλά ο κ. Κίρζης. Όταν ήρθε να μου διαλύσει την ομάδα μου είναι επικίνδυνος. Αν οι Απολλωνίστες θέλουν να προσχωρήσουν πρέπει να φύγει. Ο λόγος που δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα είναι γιατί έχει τσακωθεί με όλους τους προέδρους. Ήταν πέντε βαθμούς μπροστά και έχασε το πρωτάθλημα. Στην τηλεδιάσκεψη του είπα ότι πρέπει να πάει στο Λονδίνο σε συγκεκριμένο κέντρο για να μάθει τρόπους συμπεριφοράς. Αυτό έκανα και εγώ».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο