Πρωτάθλημα: Από σήμερα στην εποχή των πέντε αλλαγών!

Από σήμερα εισέρχεται στο κυπριακό πρωτάθλημα και η διαφοροποίηση του κανονισμού των αλλαγών, με τις πέντε αλλαγές ανά ομάδα να είναι πλέον γεγονός. Το προηγούμενο διάστημα η ΚΟΠ είχε ανακοινώσει ότι θα επιτρέπονται οι πέντε (5) αλλαγές αμέσως μετά την διακοπή των αγώνων των Εθνικών Ομάδων που είναι εντός Νοεμβρίου, δηλαδή από σήμερα, από την 11η αγωνιστική.

Στο Δόξα-Ερμής και ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός που είναι τα σημερινά παιχνίδια, ίσως δούμε για πρώτη φορά την τροποποίηση του κανονισμού από τρεις σε πέντε αλλαγές. Υπενθυμίζουμε ότι οι όποιοι αγώνες έχουν αναβληθεί ή θα αναβληθούν πριν την μέρα έναρξης των νέων Κανονισμών, θα διεξαχθούν με βάση τον Κανονισμό που ίσχυε την ημέρα της αναβολής.

Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες προχωρήσουν σε αλλαγή χρησιμοποιώντας το ίδιο σταμάτημα, τότε και οι δύο ομάδες θα χρεώνονται από ένα σταμάτημα.

*Επιτρέπονται έως και πέντε αντικαταστάσεις (αλλαγές) ανά ομάδα.

*Κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και τρία σταματήματα στο παιχνίδι για να κάνει τις αντικαταστάσεις της.

*Εάν ένας αγώνας περάσει σε παράταση, κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και τέσσερις στάσεις στο παιχνίδι, υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον μία από αυτές τις διακοπές πραγματοποιείται στην παράταση.

*Οι αντικαταστάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στο διάστημα πριν από την έναρξη της παράτασης και στο ημίχρονο της παράτασης, δεν μειώνουν τον αριθμό των διακοπών στο παιχνίδι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

*Ένας παίκτης που έχει αντικατασταθεί δεν μπορεί να εισέλθει ξανά στον αγώνα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο