Σαν δυο σταγόνες βροχής…

Στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε με διαφορετικό προπονητή στον πάγκο. Κόντρα στην Πάφο τους «γαλαζοκίτρινους» καθοδήγησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κόντρα στον Απόλλωνα ο Λούκας Χατζηλούκας και κόντρα στον Ολυμπιακό ο Μικ ΜακΚάρθι.

Ο Ιρλανδός είναι ο (μόνιμος) διάδοχος του Ελλαδίτη, αυτός που ανέλαβε την αποστολή να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Στα πρώτα δύο παιχνίδια του, ωστόσο, ο 61χρονος δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του προκατόχου του, αλλά τον… αντιγράφει σε βαθμό εντυπωσιακό -ή εντυπωσιακά τρομακτικό, αν προτιμάτε.

Το σημείο μεταστροφής (προς το αρνητικό, εννοείται) του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα περίοδο ήταν η ήττα-αποκλεισμός από τη Σλόβαν Λίμπερετς (0-1 την 1η Οκτωβρίου). Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο έπρεπε να έλθει η πρώτη αντίδραση από την ομάδα.

Τι ακολούθησε; Η εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία με τον ουραγό (τότε) Ερμή, η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες και η εντός έδρας ήττα (0-1) από την Πάφο, που διεκδικεί θέση στην πρώτη εξάδα.

Ένα μήνα αργότερα, ο ΜακΚάρθι αναλάμβανε να οδηγήσει την ομάδα στην αντίδραση που δεν κατάφερε να βγάλει ο προκάτοχός του. Τι ακολούθησε; Η εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία με τον εκ των ουραγών Εθνικό Άχνας, η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες και η εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Ολυμπιακό, που διεκδικεί θέση στην πρώτη εξάδα.

Σημειώνεται πως η μεν Πάφος πήρε το «διπλό» στο ΓΣΠ, μολονότι τέλειωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, ο δε Ολυμπιακός πήρε εκτός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ μετά από 39 χρόνια, μολονότι έδινε το πρώτο του παιχνίδι μετά την απροσδόκητη αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη από τον πάγκο του.

Και οι ομοιότητες συνεχίζονται. «Ήταν απογοητευτικό όλο. Δουλέψαμε πολύ καλά και αυτό που εμφανίσαμε στο γήπεδο ήταν διαφορετικό από αυτό που ετοιμάζαμε. Με απογοήτευσε είναι η εικόνα, από το πρώτο λεπτό. Ετοιμάσαμε κάποια πράγματα και δεν τα είδαμε στο γήπεδο», δήλωσε ο Ουζουνίδης μετά την ήττα από την Πάφο.

«Δεδομένης της δουλειάς που κάναμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είμαι πολύ απογοητευμένος με τη δημιουργία και τα τελειώματα των φάσεων», δήλωσε ο ΜακΚάρθι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ένα copy-paste αποτελεσμάτων και δηλώσεων ως το πιο πειστικό τεκμήριο πως στον Αρχάγγελο μέχρι στιγμής «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο