Άτυπη για το παρόν και το μέλλον (pic)

Άκρως σημαντική χαρακτηρίζεται η αυριανή Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για το παρόν και το μέλλον των ποδοσφαιρικών σωματείων όλων των κατηγοριών του ποδοσφαίρου μας.

Θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στο ΓΣΠ και ήδη στην ατζέντα που έχει σταλεί προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης βρίσκονται τέσσερα θέματα.
ΘΕΜΑΤΑ

1.            Συνέπειες Πανδημίας Covid -19
2.            Οικονομικό
3.            Ενέργειες ΚΟΠ προς το Κράτος για οικονομική βοήθεια
4.            Διάφορα

Οι συνέπειες από την Πανδημία που έχουν υποστεί τα σωματεία είναι τεράστιες. Απουσία κόσμου, έλλειψη χορηγών και άλλα πολλά έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αρκετά σωματεία. Δεν είναι άκυρο να αναφέρουμε ότι τα πλείστα από αυτά εκπέμπουν ποδοσφαιρικό SOS.

Σε ότι αφορά το οικονομικό, πρόθεση των σωματείων είναι να ζητηθεί δάνειο από τραπεζικό οργανισμό το οποίο θα εγγυηθεί η ΚΟΠ ύψους 5.000.000 ευρώ. Η αποπληρωμή του δανείου σύμφωνα με την πρόταση θα γίνεται μέσο των εσόδων που έχει η ΚΟΠ από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες προς το Κράτος, υπάρχει εισήγηση των σωματείων για παγιοποίηση πληρωμών προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και τον Φόρο Εισοδήματος.

Στην Άτυπη, θα συζητηθεί και η αύξηση του ποσοστού των ομάδων από το στοίχημα. Υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που λαμβάνουν είναι λίγα.

Στο τραπέζι τα τηλεοπτικά
Όσες ομάδες έχουν παραχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα τους στην ΚΟΠ, μετά το τέλος της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης θα συζητήσουν απευθείας με την Ομοσπονδία για νέες προοπτικές σε ότι αφορά την συνεργασία των δυο πλευρών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο