Δικαίωση του Κλέιμαν από τη FIFA, λαμβάνει όλα τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Μαΐου 2020

Σημαντική απόφαση από την FIFA, η οποία δεν αποδέχτηκε τη θέση ότι τα πρωταθλήματα ορθά διακόπηκαν λόγω ανωτέρας βίας

Όλα του τα δεδουλευμένα για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2020, όταν και έληξε το συμβόλαιο του με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, έλαβε ο Μπόρις Κλέιμαν, μετά από προσφυγή που έκανε στη FIFA, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) να τον εκπροσωπεί.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση από το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της FIFA, αφού μέσα από αυτή, ξεκαθαρίζει ότι η FIFA δεν αποδέχεται τη θέση ότι τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20 διακόπηκαν λόγω ανωτέρας βίας και ήταν αδύνατο να συνεχιστούν. Και πως δεν αποδέχτηκε τη θέση ότι λόγω της μη αποδοχής από την κυβέρνηση του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από τη διακοπή.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, αναφέρθηκε στην απόφαση της FIFA: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση της FIFA, με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που θέλαμε και επιμέναμε πέρσι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αφού έτσι θα προστατεύονταν πέραν από τους ποδοσφαιριστές και τα ίδια τα σωματεία, καθώς βλέποντας τα δεδομένα της διακοπής, ήμασταν σίγουροι ότι οι ποδοσφαιριστές θα είχαν το δίκαιο με το μέρος τους, όπως και τελικά αποδείχτηκε με την περίπτωση του Κλέιμαν».

Πάντως, η απόφαση αυτή της FIFA δεν αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες για τις πλείστες κυπριακές ομάδες, αφού αυτές σε συντριπτικό ποσοστό, προέβησαν σε διακανονισμούς με τους παίκτες τους για την επίμαχη περίοδο. «Μπορείτε να φανταστείτε πόσο καταστροφικό θα ήταν για τα σωματεία, εάν όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν συμφωνούσαν σε διακανονισμό και κέρδιζαν στη FIFA όλο το συμβόλαιο τους!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφυτίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών, δεν σημαίνει ότι έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των σωματείων. Γι΄ αυτό και πρωτοστατήσαμε και υποστηρίξαμε ως ΠΑ.Σ.Π. την περασμένη άνοιξη την προσπάθεια των σωματείων να έρθουν σε διακανονισμούς με τους ποδοσφαιριστές τους».

Η απόφαση της FIFA, επίσης, ενδέχεται να επηρεάσει μελλοντικά και τον όρο που μπήκε φέτος στα συμβόλαια των παικτών, αναφορικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση διακοπής λόγω ανωτέρας βίας. Για το σκοπό αυτό, ο ΠΑ.Σ.Π. προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με την ΚΟΠ, για συζήτηση και αλλαγές του θέματος αυτού.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο