«Χθες και με κλειστά μάτια να έβγαζες παίκτες από την Ομόνοια, θα ήσουν σωστός»

Φιλοξενούμενος στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Άθως Χρυσάνθου, μίλησε για την αγωνιστική κρίση που διέρχεται η ομάδα, τον Χένινγκ Μπεργκ και όσα πρέπει να αλλάξουν στη συνέχεια της σεζόν.

Ακολούθως παρατίθενται οι τοποθετήσεις του:

«Η παρουσία της Ομόνοιας στην Ευρώπη και ειδικά η χρονιά αυτή που είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες -με εβδομαδιαίους αγώνες, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία για όλες τις ομάδες- επηρέασε. Το αναμέναμε, δεν ξέρω όμως αν το περιμέναμε σε αυτόν τον βαθμό και σε τέτοια διάρκεια. Το αποκορύφωμα ήταν ασφαλώς η χθεσινοβραδινή εμφάνιση.

Έγιναν πολλά ατομικά λάθη, η ομάδα ήταν χωρίς φαντασία και ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Δεν είναι κάτι που ήλθε λόγω κούρασης στην πορεία του αγώνα. Μπήκαν ουσιαστικά χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη. Προβλεπτός ο τρόπος ανάπτυξης, δεν μας έχει συνηθίσει έτσι η Ομόνοια του Μπεργκ.

Βλέπουμε τεράστιες ομάδες στον ευρωπαϊκό χώρο να δέχονται εφτάρες, να έχουν κακή πορεία, αλλά αυτό που συμβαίνει με την Ομόνοια έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του κόσμου της και όχι μόνο. Το πιο ανησυχτικό για μένα είναι ότι οι παίκτες έδειξαν πως δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Έχοντας ζήσει τα αποδυτήρια της Ομόνοιας θα περίμεναν να μπουν στο παιχνίδι και να μην αφήσουν τον αντίπαλο να σκεφτεί καν ότι μπορεί να πάρει κέρδος. Συνέβη όμως το αντίθετο, μπήκαν πολύ νωθροί. Στον καιρό μου μετά από ένα κακό αποτέλεσμα περιμέναμε τον επόμενο αντίπαλο για να εξιλεωθούμε πρώτα εμείς και μετά η ομάδα. Με στενοχώρησε ότι χθες δεν είδα κάποια προσπάθεια ούτε από τους παίκτες ούτε από τον πάγκο.

Ως προπονητής μπορεί να ένιωσα πολλές φορές ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις, ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Όταν όμως έχεις πέντε αλλαγές, δηλαδή τη μισή ομάδα... ξαφνιάστηκα που δεν είδα δύο αλλαγές από το ημίχρονο. Χθες με ελάχιστες εξάρσεις παικτών, αν έκλεινες τα μάτια κι έβγαζες παίκτες, θα ήσουν σωστός. Αν εξαιρέσεις τον τερματοφύλακα και το αμυντικό δίδυμο, που κι αυτοί έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις και δυσκόλεψαν την ανάπτυξη, ό,τι άλλο κι αν άλλαζες στην ομάδα, θα ήταν σωστό. Δεν είμαι καθημερινά στο Ηλίας Πούλλος, εκείνοι ξέρουν καλύτερα, όμως ο κόσμος περιμένει μια τεράστια αλλαγή στην απόδοση και στην εικόνα της ομάδας άμεσα.

Επί Μπεργκ η Ομόνοια ουδέποτε είχε πρόβλημα στα ντέρμπι. Είτε ήταν ο ΑΠΟΕΛ είτε όποια άλλη ομάδα η Ομόνοια δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει το παιχνίδι με τα 1000. Πάει πολύς καιρός να κερδίσει κάτι από στατικές φάσεις, αν θυμάμαι καλά η τελευταία φορά ήταν με τον Ερυθρό Αστέρα.

Είναι στο αίμα μας με την πρώτη αποτυχία να συζητούμε για τον προπονητή. Οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν ήδη παρελθόν. Λόγω της εκτίμησης και της αναγνώρισης όσων έχει προσφέρει, ο Μπεργκ είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορώ εγώ να πω τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει, δεν είμαι κοντά στην ομάδα να ξέρω τι έγινε και τι δεν έγινε. Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές νοοτροπίας και στιλ παιχνιδιού.

Με τις απώλειες που είχε στο εγχώριο πρωτάθλημα η Ομόνοια θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια να βλέπει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι λυπηρό, αλλά τώρα το μυαλό είναι περισσότερο στην άλλη Δευτέρα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο