Από τον καιρό του Ιδιακέθ και του Ιραόλα…

Το πρώτο εμπόδιο υπερπηδήθηκε με χαρακτηριστική άνεση κι ευκολία. Στο πρώτο από τα τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια της η ΑΕΚ θριάμβευσε 4-0 του Ολυμπιακού, τον προσπέρασε στη βαθμολογία και άντλησε περαιτέρω αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Σε συνδυασμό με το εκτός έδρας 3-0 επί του Εθνικού Άχνας οι «κιτρινοπράσινοι» συμπλήρωσαν επτά τέρματα σε δύο αγωνιστικές. Η προηγούμενη φορά που είχαν τόσο υψηλή παραγωγικότητα ήταν στις αρχές του 2020, όταν είχαν επικρατήσει διαδοχικά του Εθνικού στο Δασάκι (5-2) και της ΑΕΛ στην Αρένα (3-1).

Αν μάλιστα αναζητήσουμε την τελευταία φορά που σημείωσαν τουλάχιστον επτά τέρματα κρατώντας ανέπαφη την εστία τους, θα σταματήσουμε στον Ιανουάριο του 2019 και στις συναπτές επιτυχίες απέναντι σε Δόξα (5-0 εκτός) και Ανόρθωση (3-0) εντός -τότε με προπονητή τον Ιμανόλ Ιδιακέθ.

Στον αυριανό αγώνα με την Πάφο (εξ αναβολής της ένατης αγωνιστικής) οι Λαρνακείς αντιμετωπίζουν ακόμη έναν άμεσο ανταγωνιστή για μια θέση στην εξάδα, ενώ έχουν συνάμα τη δυνατότητα να φτάσουν στις τρεις συναπτές νίκες.

Η προηγούμενη φορά που πιστώθηκε τέτοιο επίτευγμα η ΑΕΚ ήταν από την τέταρτη μέχρι και την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ 2018/19 (Απόλλων 2-1, Ομόνοια 2-0, ΑΕΛ 3-2), ενώ στην α’ φάση από την πέμπτη έως την έβδομη αγωνιστική της ίδιας σεζόν (Ερμής 2-1, Δόξα 3-0, Ανόρθωση 2-1) τότε με προπονητή τον Αντόνι Ιραόλα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο