ΑΠΟΕΛ: «Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα...»

Η εβδομάδα που μας πέρασε με την πρώτη ήττα από την Ομόνοια σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια επιβεβαίωσε πως (και) στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει πάντα περιθώριο να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Το 0-3 από τον αιώνιο αντίπαλο έσβησε μονομιάς κάθε ελπίδα και αισιοδοξία που είχαν γεννήσει οι διαδοχικές νίκες επί της Δόξας (2-0) και της Νέας Σαλαμίνας (3-0) και υπενθύμισε πως το αγωνιστικό πρόβλημα στην τρέχουσα περίοδο είναι δομικό και δεν λύνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες ή/και χωρίς ριζικές αλλαγές.

Μετά την ήττα-πισωγύρισμα, που μετατρέπει το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα ως τον ύψιστο στόχο για τον ΑΠΟΕΛ στην α' φάση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι χρειαζόταν επειγόντως δύο πράγματα: (πολλή) δουλειά και (πολλή) ηρεμία. Η εξέλιξη των πραγμάτων απέδειξε πως -τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές διάστημα- δεν θα έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή οι διαδοχικοί έλεγχοι (rapid tests και PRC) στο ποδοσφαιρικό τμήμα έφτασαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Ήδη οι αγώνες με Καρμιώτισσα (πρωτάθλημα) και Απόλλωνα (κύπελλο) έχουν αναβληθεί, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ (20/12).

Πέραν του προβλήματος των ημερομηνιών (που δεν περισσεύουν...), το οποίο επί του παρόντος απασχολεί εντονότερα τη διοργανώτρια αρχή, τον Μικ ΜακΚάρθι προβληματίζει περισσότερο η αδυναμία διεξαγωγής κανονικών προπονήσεων, αφού με τους διαθέσιμους παίκτες της α' ομάδας δεν συμπληρώνεται επαρκής αριθμός, ενώ από τη β' ομάδα όσοι ήταν 18+ έκαναν προπονήσεις (κυρίως φυσική κατάσταση) σε τριάδα, ενώ όσοι ήταν 18- δεν προπονούνταν καθόλου.

Με άλλα λόγια, αντί για δουλειά και ηρεμία ο ΑΠΟΕΛ έχει (υποχρεωτική) απραγία και αναστάτωση για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι μέλλει γενέσθαι. Η παρένθεση των δύο συναπτών επιτυχιών έκλεισε, πλέον -όπως τραγούδησαν και οι Magic de Spell- «τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα»...

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο