Μια… ανάσα από το ρεκόρ του ο Σωφρόνης!

Η επιλογή του Σωφρόνη Αυγουστή ως διαδόχου του Ζοάν Καρίγιο δημιούργησε στους πλείστους την προσδοκία (ή τη σιγουριά) πως η ΑΕΚ θα γίνει στα χέρια του μια πολύ πιο επιθετική και παραγωγική ομάδα.

Σε πέντε επίσημα παιχνίδια υπό τον «κάττο» οι Λαρνακείς σημείωσαν εννέα τέρματα, ήτοι σχεδόν δύο κατά μέσο όρο, ωστόσο η πιο συνεπής (και εντυπωσιακή) βελτίωση της ομάδας αφορά την αμυντική λειτουργία.

Εξαιρουμένου του αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ (1-2), οι «κιτρινοπράσινοι» δεν έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος υπό τον νέο προπονητή τους.

Στο διάστημα αυτό ο Σωφρόνης έχει συλλέξει περισσότερους βαθμούς απ’ όσους ο Νταβίντ Κανέδα πριν την απόλυσή του (7) ή ο Ζοάν Καρίγιο στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα (9), ενώ ήδη έχει πιστωθεί τόσες ανέπαφες εστίες όσες οι δύο Ισπανοί αθροιστικά στις πρώτες 10 αγωνιστικές (4)!

Με το 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας η ΑΕΚ έφτασε τα τέσσερα παιχνίδια με μηδέν παθητικό, όσα είχε μετρήσει τελευταία φορά στις αρχές του 2019, όταν -μετά την επιστροφή του Ιμανόλ Ιδιακέθ- είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία της κόντρα σε Δόξα (5-0), Ανόρθωση (3-0), ΑΕΛ (0-0) και Αλκή (2-0).

Ο ίδιος ο Αυγουστή, από την άλλη, απέχει ένα παιχνίδι από την ισοφάριση του προσωπικού του ρεκόρ, ήτοι τις πέντε διαδοχικές ανέπαφες εστίες, τις οποίες είχε πιστωθεί με τον Απόλλωνα από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017 (Εθνικός 3-0, Πάφος 6-0, Ομόνοια 1-0, Ολυμπιακός 3-0, Ερμής 6-0).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο