Αυτό που ξέχασε (να πει) ο Κέρκεζ

Είναι άνθρωπος που δεν μιλά, αν δεν έχει κάτι να πει. Το περασμένο Σάββατο, στο «N. PAPAS Group Αμμόχωστος-Επιστροφή», ένιωσε πως είχε να πει αρκετά -και τα είπε, ακριβώς όπως τα σκεπτόταν και τα αισθανόταν.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του έχασε βαθμούς και πως αυτό συνέβη, διότι μέσα στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα δεν λειτούργησαν όλοι και όλα όπως έπρεπε -και εννοούσε την παρέμβαση του VAR στη φάση που έφερε τελικά την αποβολή του Ράσο.

Ο Βόσνιος, που έχει δηλώσει ότι στοχεύει στη νίκη ακόμη και με αντίπαλο τη… Ρεάλ, ένιωθε άσχημα που η ομάδα του δεν έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη και έχασε έδαφος στη βαθμολογία. Κι αυτό, διότι αντιλαμβάνεται πως η ομάδα του μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο.

Δεν είναι μόνον οι ιδιαιτερότητες που συνοδεύουν αυτήν την αγωνιστική περίοδο που συνηγορούν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Είναι και αυτό που λησμόνησε να μνημονεύσει, να υπογραμμίσει και να εξάρει ο Κέρκεζ το περασμένο Σάββατο: τη (σχεδόν… οβιδιακή) μεταμόρφωση της ΑΕΛ ως προς το αγωνιστικό της στιλ.

Χωρίς μεγάλο ή αυξημένο προϋπολογισμό (τουναντίον), χωρίς ηχηρές μεταγραφές, ο Βόσνιος -στην τρίτη «γεμάτη» σεζόν του στο λεμεσιανό σύλλογο- έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με ξεκάθαρα (πιο) επιθετικό προσανατολισμό, ικανό για παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας, σαφώς (πιο) παραγωγικό σε φάσεις και γκολ.

Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα η ΑΕΛ ακόμη (και ιδίως) μετά την αποβολή του Ράσο (απ)έδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει άψογα το νέο στιλ. Ότι της έλειψε η αποτελεσματικότητα για να φτάσει (στο δεύτερο γκολ και) στη νίκη, ήταν/είναι ήσσονος σημασίας. Το μείζον είναι πως κατέθεσε ένα ακαταμάχητο τεκμήριο ότι ως ομάδα έχει προοδεύσει, εξελιχθεί και πλέον δύναται ν’ ανταποκριθεί σε κάθε συνθήκη.

Και αυτή η δυνατότητα είναι που την συγκαταλέγει μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο