Ανόρθωση: Από εξάρτηση σε… εξάρτηση

Την περίοδο 2019/20 η πορεία της Ανόρθωσης ήταν ευθέως ανάλογη της απόδοσης του Ρούμπεν Ράγιος. Η μέχρι στιγμής εξέλιξη της σεζόν 2020/21 καταδεικνύει ότι η προσπάθεια… απεξάρτησης της «Κυρίας» έχει πέσει στο κενό.

Πέρυσι το οργιώδες πρώτο μισό του Ισπανού μεσοεπιθετικού κρατούσε την ομάδα σε υψηλές πτήσεις, η κόπωση του 34χρονου έφερε τους κλυδωνισμούς που δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να αποσπαστεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο σύλλογος της Αμμοχώστου επιχείρησε να φέρει παίκτες που θα μπορούσαν να επιφορτιστούν το ρόλο και την ευθύνη του Ράγιος, όμως στα μισά της τρέχουσας περιόδου ουδείς νεοφερμένος έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η εξάρτηση να παραμένει και απλώς να έχει αλλάξει… πρόσωπο.

Ο Τορνίκε Οκριασβίλι ανελίχθηκε σε νέο καταλύτη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της «Κυρίας» και μόνο συμπτωματική δεν είναι η δυσλειτουργία που εμφάνισε η ομάδα μετά τον τραυματισμό του Γεωργιανού άσου.

Οι αριθμοί είναι απόλυτα ενδεικτικοί της νέας εξάρτησης: με τον 28χρονο στη σύνθεσή της η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια σε οκτώ παιχνίδια μέτρησε έξι νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα (19 βαθμοί, 11-5 γκολ), εν τη απουσία του ο απολογισμός σε οκτώ αναμετρήσεις ήταν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες (11 βαθμοί, 12-11 γκολ).

Η εμφανής διαφορά τόσο σε συγκομιδή όσο και σε αντίπαλα γκολ μαρτυρά πως χωρίς τον Οκριασβίλι διαταράσσεται συνολικά η ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης, εξ ου και ο προπονητής έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ακόμη ενός παίκτη ικανού να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, ώστε αφ’ ενός να αποφορτίσει τον 28χρονο άσο, αφ’ ετέρου να μειώσει το βαθμό εξάρτησης της ομάδας από την απόδοσή του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο