ΑΕΛ-Ομόνοια: Το… μυστικό «όπλο» για τη νίκη

Η λέξη μυστικό είναι κάτι που μπορεί να μπει σε εισαγωγικά, αφού ΑΕΛ και Ομόνοια γνωρίζουν πολύ καλά τον αντίπαλο τους. Ντούσαν Κέρκεζ και Χένινγκ Μπεργκ τα είπαν τρείς φορές μέχρι στιγμής (δυο νίκες μια ισοπαλία η Ομόνοια, καμία νίκη η ΑΕΛ) και γνωρίζουν πολύ καλά το πως παίζει ο αντίπαλος.

Σίγουρα οι δυο προπονητές θα προσπαθήσουν να… αιφνιδιάσουν ίσως με κάποια κίνηση στην εντεκάδα ή στον σχηματισμό, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν και πολλά πράγματα.

Πάμε να δούμε δυο… μυστικά όπλα για τις δυο ομάδες, από τα οποία μπορούν να εξαρτηθούν πολλά αν πιάσουν ψηλά στάνταρ απόδοσης.

Από τη μια ο Σίτο Ριέρα, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν (την καλύτερη της καριέρας του) μπορεί με μια κίνηση να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, «έδεσε» με Ντανίλο-Νταβορ στο κέντρο (και την υπόλοιπη ομάδα) και κάνει σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, ο MVP της φετινής Ομόνοιας, Γιαν Λέζιακς μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον επιθετικό τομέα, αν και η φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τσέχος ανεβαίνει συνεχώς, δημιουργεί πολλά ρήγματα στον αντίπαλο και όταν βρει χώρο, μοιράζει ασίστ.

Ριέρα και Λέζιακς λοιπόν, μπορούν να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες και σίγουρα οι δυο προπονητές θα έκαναν το πλάνο για το πως θα τους εξουδετερώσουν ή να τους εκμεταλλευτούν μέσα στο γήπεδο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο