Σάλαϊ: Το super deal και οι δύο επιλογές του Απόλλωνα

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην αποχώρησή του από τον Απόλλωνα φαίνεται πως ευρίσκεται ο Ατίλα Σάλαϊ, καθώς ο λεμεσιανός σύλλογος έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Φενέρμπαχτσε για την πώληση του ποδοσφαιιρστή.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Ούγγρο διεθνή εκφράστηκε πριν το εξ αναβολής παιχνίδι με την Ομόνοια και συνοδεύεται από τη διάθεση και τη δυνατότητα να καλυφθούν οι οικονομικές απαιτήσεις τόσο του παίκτη (για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους €800.000, γράφουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε.) όσο και των «κυανολεύκων». 

Σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας των δύο πλευρών, η αποζημίωση για τον Σάλαϊ αναμένεται πως θα είναι αρκετά υψηλότερη από τα 1,2 εκατ. ευρώ που είχε πληρώσει η Χιχόν για την απόκτηση του Γκαστόν Σανγκόι το καλοκαίρι του 2010 (σ.σ. γίνεται λόγος για ένα ποσό μεταξύ 1,5 και 2 εκατ, ευρώ).

Με άλλα λόγια, ο Απόλλωνας θα «κλειδώσει» το πλέον χρυσοφόρο deal της ιστορίας του και θα εισπράξει στο πολλαπλάσιο την αποζημίωση των €350.000 που είχε καταβάλει το καλοκαίρι του 2019 στη Μεζοκόβεσντ για την απόκτηση του 85% των δικαιωμάτων του 23χρονου άσου. Το κέρδος του λεμεσιανού συλλόγου από τον Σάλαϊ ίσως μάλιστα αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερο, αν στη συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε συμπεριληφθεί και ποσοστό επί πιθανής μεταπώλησης του ποδοσφαιριιστή.

Αν κλείσει το deal, ο Απόλλωνας θα είναι υποχρεωμένος να κινηθεί για την αναπλήρωση του κενού στο ρόστερ του. Η μία επιλογή, με μηδενικό κόστος, θα είναι ο τερματισμός του δανεισμού του Γιώργου Μαλεκκίδη (στην Καρμιώτισσα), ο οποίος μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά (είτε ως μπακ, είτε ως εξτρέμ, είτε ως μπακ-χαφ).

Η δεύτερη θα είναι η αναζήτηση και εύρεση στο παζάρι του Ιανουαρίου ενός ποδοσφαιριστή που -όπως και ο Σάλαϊ- θα είναι αριστεροπόδαρος και θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως ακραίος μπακ.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο