Μια από τα ίδια... σχεδόν τέτοια εποχή

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (τόσες θα απομένουν μέχρι της 29 Ιανουαρίου) και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ θα εξετάσει αίτημα δέκα μελών της συνέλευσης για αναδιοργάνωση του νυν και του επόμενου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Λίγο πολύ το σενάριο είναι γνωστό εδώ και καιρό. Να μην υπάρχει διαβάθμιση μέσω της κανονικής περιόδου, να διαβαθμιστούν δυο αντί τεσσάρων ομάδων από την β` φάση και το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί και πάλι με 14 ομάδες.

Δεν αποτελεί έκπληξη ούτε η χρονική στιγμή που θα συζητηθεί το όλο θέμα ούτε το γιατί. Όμως από πού ως που, οι εκπρόσωποι των μικρότερων κατηγοριών στο Δ.Σ. της ΚΟΠ να αποφασίζουν για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α` κατηγορίας; Από πού ως που ο εκπρόσωπος της ΣΤΟΚ με την ψήφο του να διαμορφώνει τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Α` κατηγορίας; Από πού ως που, οι διαιτητές που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΚΟΠ να αποφασίζουν για τον αριθμό των ομάδων στην ανώτατη κατηγορία;

 

Ποίοι είπαν όχι

Σωστό τόσο οι ομάδες που προωθούν αυτήν την αναδιοργάνωση δημόσια αλλά και αυτές που διαφωνούν δημόσια να τοποθετηθούν. Επί τις ουσίας  για να τροποποιηθεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος χρειάζονται τα 4/5 των μελών του Δ.Σ. της ΚΟΠ. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επτά ομάδες της Α` κατηγορίας δεν έχουν υπογράψει το αίτημα που έχει αναγκάσει την ΚΟΠ να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.

 

Τι ζητούν τα δέκα μέλη

Η αλλαγή που προτείνουν τα δέκα μέλη της Γ.Σ. της ΚΟΠ είναι: Το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς να διεξαχθεί με 14 ομάδες.  Να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα αποχωρήσουν φέτος από την κατηγορία και αντί για τέσσερις να διαβαθμιστούν δυο. Αυτές να προκύψουν από την β` φάση του πρωταθλήματος.

Για την β` φάση και των διαχωρισμό των ομάδων υπάρχουν διαφωνίες. Επικρατέστερο σενάριο είναι ο πρώτος όμιλος να αποτελείται από έξι ομάδες και ο δεύτερος από οκτώ.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το Δ.Σ της ΚΟΠ. Για να εγκριθεί η οποία εισήγηση χρειάζονται τα 4/5  του Δ.Σ.

 

Εξελίξεις

Κάτι τέτοιο σαφώς θα έχει και αλυσιδωτες εξελίξεις και για τις μικρότερες κατηγορίες που ίσως και εκεί διαφοροποιηθεί η διαβάθμιση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μετέβη εκτάκτως το απόγευμα στο Μακάρειο Στάδιο, εκεί όπου πραγματοποιείται  το τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ Κατηγορίας.

Απευθυνόμενος στους διαιτητές  τους υπέδειξε πως, αυτή την περίοδο με την εισαγωγή του VAR στο Πρωτάθλημα μας, δεν κρίνεται μόνο η αξιοπιστία της Κυπριακής διαιτησίας ή η αξιοπιστία της ΚΟΠ αλλά κρίνεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του κάθε διαιτητή ξεχωριστά.

 

Στις 3 Φεβρουαρίου

Τα αποτελέσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το Δ.Σ. της θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει ή όχι για τις αλλαγές στις 3 Φεβρουαρίου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο