Τσίκινης: Είδε κι άλλα πέναλτι στο ντέρμπι αιωνίων

Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε τις 16 επίμαχες φάσεις από την 26η αγωνιστική στην εκπομπή «Super Monday». Οι αναφορές του:

Για φάουλ στον τερματοφύλακα Καρμιώτισσας: «Ο επιθετικός δεν βλέπει τον τερματοφύλακα που βγήκε. Υπάρχει φάουλ και έπρεπε να δοθεί κίτρινη γιατί δεν είναι εσκεμμένο».

Πρώτο πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα: «Δικαιολογείται η παράβαση και η κίτρινη κάρτα. Ο αμυντικός έχει πιάσει τον επιθετικό και δεν τον άφησε να διεκδικήσει».

Δεύτερο πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα; «Την είδα πολλές φορές. Δεν βρήκε τη μπάλα, βρήκε τα πόδια. Είναι πέναλτι και κόκκινη γιατί είναι προφανής ευκαιρία για γκολ».

Τρίτο πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Επαφές γίνονται πάρα πολλές, δεν είναι όλες παραβάσεις».

Πέναλτι για Ανόρθωση: «Υπάρχει ένα χέρι όμως είναι πολύ κοντινή η απόσταση. Οριακή φάση. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν στοιχειοθετείται πέναλτι. Είναι πολύ κοντινή η απόσταση. Είναι σε μια έκταση το χέρι αλλά είναι φυσιολογική φορά όπως πηδάει ο παίκτης».

Πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια (4:40): «Πάρα πολύ δύσκολη φάση. Δεν παίρνει μπάλα ο τερματοφύλακας, την τσιμπάει ο επιθετικός. Όπως πάει ο τερματοφύλακας βρίσκει τον παίκτη, είναι απίθανο να μην τον βρήκε με τη φόρα που πάει. Υπάρχει παράβαση έπρεπε να δοθεί πέναλτι».

Τέρμα Ομόνοιας (6:25): «Ακυρώθηκε από τον βοηθό, πολύ οριακή φάση. Πολύ σωστά με τη χρήση του VAR είδαμε ότι καλύπτεται ο επιθετικός, σωστά μέτρησε το γκολ».

Πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ (12:35): «Δύσκολη φάση, τη μελέτησα πολλές φορές. Το δεξί χέρι του αμυντικού είναι κολλημένο και το αριστερό είναι σε έκταση. Αν έχει βρει στο δεξί δεν υπάρχει παράβαση. Αλλά αν βρήκε στο αριστερό που θεωρώ ότι έχει βρει, υπάρχει παράβαση και πέναλτι. Αναμφισβήτητα έπρεπε να πάει στο VAR».

Πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ (19:45): «Κοιτάξτε το χέρι του, υπάρχει παράβαση. Ο αμυντικός έχει χρησιμοποιήσει παράνομα τα χέρια στον επιθετικό. Ξεκάθαρο ότι υπάρχει παράβαση, ο αμυντικός παίζει με τα χέρια τον επιθετικό. Τουλάχιστον έπρεπε να πάει στο VAR».

Οφσάιντ ΑΠΟΕΛ (32:40): «Είναι μπροστά οι παίκτες, υπάρχει οφσάιντ που δεν δόθηκε».

Αν είναι μέσα το πέναλτι της Ομόνοιας (41:30); «Πολύ δύσκολη, οριακή φάση. Όταν η παράβαση είναι πάνω στα όρια τότε είναι πέναλτι. Εδώ το αριστερό πόδι πατάει πάνω στην γραμμή και ο αμυντικός πέφτει πάνω του. Σωστά δίνεται πέναλτι».

Χέρι Κλωναρίδη (50:55): «Δεν νομίζω ότι υπάρχει χέρι. Είναι τελείως σε φυσική θέση. Δεν είναι όλα τα χέρια παραβάσεις όπως έχουμε πει. Καλώς δεν δόθηκε τίποτα».

Πέναλτι Ένωσης (74:15): «Είδα κι αυτή τη φάση πολλές φορές. Έχει γίνει λάθος, δεν υπάρχει παράβαση. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι όλα τα χέρια παραβάσεις. Ακόμα και να βρήκε η μπάλα, δεν είναι παράβαση. Ο παίκτης δεν έχει ανοικτά τα χέρια. Πιο σοβαρό το λάθος ότι είναι μέσω VAR. Τι είδε το VAR;».

Πέναλτι Απόλλων (79:20): «Παράβαση δεν είναι μόνο όταν ένας παίκτης πέφτει κάτω. Εδώ είναι παρατεταμένο τράβηγμα, όπως και να το κάνουμε είναι παράβαση και κίτρινη κάρτα. Ο αμυντικός προσπαθεί να τον προλάβει και τον τραβάει. Ο ορισμός του πέναλτι».

Πέναλτι Εθνικού (64:50): «Ξεκάθαρη παράβαση, ο ρεφ έχει πολύ καλή θέση. Ο αμυντικός βρίσκει καθαρά τα πόδια. Σωστά δίνεται η παράβαση από τον διαιτητή χωρίς κάρτα».

Αν έπρεπε να δοθεί επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι (66:50): «Αυτή είναι μια φάση έκπληξη γιατί δεν έχει σχολιαστεί. Πριν εκτελεστεί το πέναλτι μπήκαν μέσα όλοι. Είναι ένα παράνομο χτύπημα πέναλτι, έπρεπε να ακυρωθεί. Ο κανονισμός λέει όταν μπαίνουν παίκτες και από τις δυο ομάδες, ανεξαρτήτως αν μπει ή όχι το γκολ, πρέπει να γίνει επανάληψη στο χτύπημα. Σοβαρό λάθος από τον διαιτητή, δεν μπορεί να παρέμβει το VAR εδώ. Ο ρεφ δεν είδε την παράνομη είσοδο, ήταν σε λάθος θέση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο