Μια φορά είναι θέμα τύχης. Τρεις φορές…

Το περασμένο Σάββατο η Ανόρθωση μετρήθηκε με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας και Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρέθηκε, τουλάχιστον, ισοϋψής. Δεν υστέρησε στο παραμικρό, δεν είχε κάτι να ζηλέψει από την Ομόνοια. Τουναντίον, βάσει ευκαιριών (και ποσοτικά και ποιοτικά) ήταν η ομάδα που άξιζε το γκολ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έδινε και τη νίκη.

Η εμφάνιση στο ΓΣΠ είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για την «Κυρία», η οποία -σε αντίθεση με την πρεμιέρα- αντεπεξήλθε άριστα στην πίεση που συνόδευε αυτό το «παιχνίδι-δίχως-αύριο» για την ίδια, παρατάχθηκε πολύ καλά διαβασμένη και εξαιρετικά πειθαρχημένη στο τακτικό κομμάτι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε πως από την ομάδα του έλειψε η τύχη (η αγωνιστική ρέντα) για να πετύχει το τέρμα που θα επιβράβευε την απόδοσή της και θα της χάριζε την πρώτη νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις μέχρι στιγμής με τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου.

Απέναντι στην καλύτερη άμυνα και στον κορυφαίο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος δεν είναι βάσιμη η προσδοκία πως θα βρεις αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα είναι πρώτο ζητούμενο. Το περασμένο Σάββατο η Ανόρθωση βρήκε τρεις κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, δύο με τον Κβιλιτάια και μία με τον Χούσμπαουερ.

Εξ αυτών η μόνη που η κλάση του Φαμπιάνο έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο από την εκτελεστική δεινότητα του παίκτη της Ανόρθωσης ήταν αυτή στο 57ο λεπτό, όταν εξουδετέρωσε το σουτ του Γεωργιανού. Στις άλλες δύο, τις εξ επαφής προβολές του Κβιλιτάια (7’) και του Χούσμπαουερ (92’), ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε μεν ό,τι έπρεπε, δεν θα είχε όμως την παραμικρή τύχη, αν οι παίκτες της «Κυρίας» έστελναν την μπάλα οπουδήποτε αλλού εκτός από… πάνω του.

Σε τέτοια παιχνίδια, με τις αγωνιστικές να λιγοστεύουν και την υφιστάμενη απόσταση από την κορυφή, η «Κυρία» απλά δεν… αντέχει να σπαταλά τέτοιες και τόσες ευκαιρίες. Μια φορά ασφαλώς μπορεί και να είναι θέμα τύχης, τρεις φορές ωστόσο είναι (και) θέμα ικανότητας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο