«Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο Καρμιώτισσα-Εθνικός, θα ελεγχθεί ο αγώνας»

Στην απόσυρση του παιχνιδιού Καρμιώτισσα-Εθνικός από τις στοιχηματικές εταιρείες αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου, Άννα Φιάκου.

Όπως τόνισε ο λόγος ήταν ότι υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, για την οποία ενημέρωσαν τις στοιχηματικές εταιρείες λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Δήλωσε παράλληλα πως υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση που αφορούσε σε αγώνα δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Άννα Φιάκου στον ΣΠΟΡ FM για...

...το γεγονός ότι η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ζήτησε να αποσυρθεί από τις στοιχηματικές εταιρείες το παιχνίδι Καρμιώτισσα-Εθνικός: «Όσον αφορά τη χθεσινή ενημέρωση, όπως είναι γνωστό υπάρχουν οι αρμόδιοι οργανισμοί στη Δημοκρατία που ενημερώνουν. Στη προκείμενη περίπτωση είχαμε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Ο σκοπός μας είναι η ενημέρωση και αφαίρεση του αγώνα ήταν σκοπούς προστασίας των εταιρειών και αφετέρου των παικτών και κυρίως των ανυποψίαστων παικτών».

...το αν αυτός είναι ο ρόλος της Αρχής: «Σκοπός είναι η προστασία των παικτών. Μεταξύ άλλων είναι και η συνεργασία με τους αρμόδιους οργανισμούς ούτως άστε να παταχθεί η παράνομη δραστηριότητα στα αθλητικά γεγονότα».

...την προέλευση της πληροφόρησης: «Ήταν από τους μηχανισμούς που κατέχουν οι αρμόδιοι οργανισμοί. Η κάθε πλευρά έπρεπε να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα όπως και πράξαμε. Θα γίνει έλεγχος του αγώνα από τις ελεγκτικές αρχές».

...το αν ενημερώνονται πρώτοι: «Λαμβάνουν την ενημέρωση στο στάδιο που θα χρειαστεί η εμπλοκή της Αρχής».

...το τι κάνουν αν έρθει κόκκινος φάκελος: «Από τους σημαντικότερους στόχους είναι η πάταξη της χειραγώγησης των αγώνων. Αν έρθει κόκκινος φάκελος, τότε εμείς είμαστε στη διάθεση των αρχών για να δώσουμε την απαραίτητη πληροφόρηση. Εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα. Ενημερώσαμε χθες τις εταιρίες, λίγες ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι».

...το αν υπήρξε ξανά παρόμοια περίπτωση: «Υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση, που αφορούσε σε αγώνα δεύτερης κατηγορίας και πάλι είχαμε ενημερώσει».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο