Κίτρινη Γραμμή: «Το μυστικό βρίσκεται στην αλληλεγγυή του απλού κόσμου»

Στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ και στην εκπομπή Τρανζίσιον μίλησε η υπεύθυνη της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, Αγγελίνα Φούρναρη.

Ακολούθως παρατίθενται οι δηλώσεις της ψυχολόγου-κοινωνικής λειτουργού του ΚΕΠΑΚΥ:

«Η Κίτρινη Γραμμή είναι μια κοινωνική σύμπραξη του ΚΕΠΑΚΥ, της ΑΕΛ και του ηθοποιού Κώστα Βήχα, ο οποίος βραβεύεται αυτήν την εβδομάδα ως Ευρωπαίος Πολίτης για την πολυετή κοινωνική προσφορά του.

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Σοφοκλέους συστάθηκε η Κίτρινη Γραμμή πριν από ένα χρόνο, όταν ξέσπασε ο κορωνοϊός, για να προσφέρει βοήθεια σε συνανθρώπους μας που είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την ανεργία και πολλές φορές παλεύουν να επιβιώσουν χωρίς επιδόματα.

Μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 16.000 πακέτα τρόφιμα που έχουν παραδοθεί σε όλη την Κύπρο. Το μυστικό βρίσκεται στην αλληλεγγυή του απλού κόσμου, ο οποίος συμμετέχει, βοηθά και προσφέρει. Με τη Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία είχαμε τεράστια απήχηση, καταφέραμε να βάλουμε πολλά παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης στα πακέτα.

Ο κόσμος έρχεται σε εμάς και είναι πάρα πολύς. Ο αριθμός θα μεγαλώσει όσο μπαίνουμε πιο βαθιά σε αυτήν την υγειονομική κρίση. Το κράτος θα έπρεπε να είναι κράτος πρόνοιας και οι εθελοντικές οργανώσεις να είναι συμπληρωματικές, αλλά ουσιαστικά το κράτος είναι απόν και έρχονται οι εθελοντικές οργανώσεις να γεμίσουν το κενό. Δηλώνουμε παρόντες και κοινωνικά αλληλέγγυοι.

Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι για τη βράβευσή μας από τους αθλητικογράφους (σ.σ. Έπαθλο ΟΠΑΠ Ήθους και Προσφοράς), αλλά η μεγαλύτερη αναγνώριση είναι στο πρόσωπο του κόσμου που βοηθούμε και στον κόσμο που έρχεται να βοηθήσει. Αυτό μας δίνει πρόσθετη δύναμη να συνεχίσουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι και με την παγκύπρια Πασχαλινή εκστρατεία θα κατασφέρουμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 100.000 για άπορα παιδιά. Θα δοθούν κουπόνια ένδυσης και υπόδησης σε μαθητές γυμανασίων και λυκείων.

Καλούμε τον κόσμο να αγοράσει τους λαχνούς από την μπουτίκ της ΑΕΛ ή επικοινωνότας στο 99383800 για περισσότερες πληροφορίες. Θα βρούμε τρόπο να φτάσουν οι λαχνοί σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο