«Παγκόσμια πρωτιά του τραγικού Σωτηρίου που ήθελε να βγει και από πάνω»

Ανεπιθύμητος (person non grata) είναι από το περασμένο Σάββατο για τον ΑΠΟΕΛ ο Λούκας Σωτηρίου, ο οποίος διαιτήτευσε την εκτός έδρας αναμέτρηση των «γαλαζοκιτρίνων» με τον Ερμή.

Τους λόγους που ώθησαν τον ΑΠΟΕΛ στην καταγγελία του διαιτητή ανέλυσε ο Νεκτάριος Πετεβίνος. «Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι, η καταγγελία της διαιτησίας του κ. Σωτηρίου στηρίζεται σε τρία σημεία. Πάντα ο διαιτητής είναι μέρος ενός παιχνιδιού, αυτό όμως που συνέβη το Σάββατο αγγίζει τ’ όριο του σκανδάλου. Το τι νιώθουμε είναι απορία αυτή τη στιγμή τρία 24ωρα μετά.

Φάσεις πέναλτι που θα μπορούσαν να δοθούν, κίτρινες κάρτες κτλ. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αυτό όμως που δεν συμβαίνει είναι καταστρατήγηση των κανονισμών του. Ο διαιτητής ακύρωσε την κίτρινη στον Ζόρζε, την έδωσε στον Σιέλη μετά από συστάσεις του VAR.

Ο κ. Σωτηρίου είναι ο πρώτος διαιτητής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που σφύριξε πέναλτι χωρίς να το δει, που δεν πήγε να το δει και που έδωσε λανθασμένη παράβαση. Αυτό που προκύπτει από τη συμπεριφορά του είναι τουλάχιστον τραγικό. Το συζητάμε τρεις μέρες μετά.

Αντί να τελειώσει το ματς και να πει απολογούμαι σταματώ, ορίστηκε σε VAR τις επόμενες μέρες. Σκανδαλώδης απόφαση, ελπίζω να μην αληθεύει η πληροφορία, ότι δέχθηκαν συγχαρητήρια από την άψογη διαιτησία τους από αρμόδιους της επιτροπής διαιτησίας. Προφανώς και ισχύει αυτό.

Δεν φτάνει που έκανε ό,τι έκανε στον αγωνιστικό χώρο ο κ .Σωτηρίου, ήθελε να βγει και από πάνω με αυτά που έγραψε στο φύλλο αγώνος. Όσα έγραψε ο κ. Σωτηρίου και για τον πρόεδρο είναι αναληθή», σχολίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «γαλαζοκιτρίνων».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο