Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Σερί ήταν και πάει. Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ μένει εκτός Ευρώπης. Η χθεσινή ημέρα, ήταν από τις πιο δύσκολες στη σύγχρονη ιστορία των γαλαζοκιτρίνων αφού επισφραγίστηκε με τον χειρότερο τρόπο μια εφιαλτική χρονιά. Μια χρονιά που στον Αρχάγγελο θα περάσουν αρκετά χρόνια για να ξεχάσουν, αλλά το χειρότερο είναι ότι αναμένεται να αφήσει πίσω της αρκετές παρενέργειες, με κυριότερη το οικονομικό. 
Για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία, η διοίκηση (όποια κι αν είναι αυτή) θα πρέπει να καταστρώσει τον προγραμματισμό της νέα χρονιάς, χωρίς να υπολογίζει στα έσοδα Ευρωπαϊκών αγώνων. Παράλληλα όλοι γνωρίζουν ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα ζωνάρια έσφιξαν αφού ούτε στα έσοδα της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα μπορεί να υπολογίζει μια διοίκηση. Μέσα σε όλα αυτά, το ταμείο της εταιρείας είναι μείον, άρα εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι χωρίς νέες συμφωνίες τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. 

Έπονται δύσκολες αποφάσεις 

Και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα όταν θα αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, οι περισσότεροι από τους μισούς θα πρέπει να αποχωρήσουν. Δεδομένου δε, ότι υπάρχουν αρκετοί που δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που θα υπάρξει.
Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού και ερωτηθείς για το κίνητρο που υπάρχει πλέον την ομάδα μέχρι την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της, ανέφερε κατά λέξη: «Θα εκμεταλλευτούμε όλους τους παίκτες και βλέπουμε. Κάποιοι μπορεί να πρέπει να αποδείξουν πως βρίσκονται σ’ αυτή την ομάδα είναι στα δικά τους πόδια».  

Έχω την εντύπωση ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν αναμένει τα τελευταία παιχνίδια για να πάρει τις αποφάσεις του. Αυτές έχουν ήδη παρθεί προ πολλού, απλά θα ήταν τουλάχιστο άκομψο εκ μέρους του να βγει και να πει δημόσια αυτά που έχει στο μυαλό του. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι για να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα επανέλθει άμεσα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, θα πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές. 

Ώρα για ξεκαθάρισμα

Μέσα σε όλα αυτά, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει εκ νέου το κεφάλαιο «Γενική Συνέλευση» και εάν αυτή θα έχει τον χαρακτήρα της εκλογικής. Ήδη, εδώ και καιρό ο Θεόδωρος Κυριακίδης δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του για την προεδρία της εταιρείας και αυτό που όλοι αναμένουν είναι να ανοίξει τα χαρτιά του ο Πρόδρομος Πετρίδης.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο