«ΑΕΚ δεν είναι ο Τσάβι. Γι' αυτό έμεινε εκτός στόχων ο ΑΠΟΕΛ»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» (Cablenet) ο Σωφρόνης Αυγουστή τοποθετήθηκε για την εμπειρία του στην ΑΕΚ, όσα έζησε στον Απόλλωνα και για το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο Κύπριος προπονητής μίλησε για...

...την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ: «Ξεκινήσαμε μαζί μια νέα προσπάθεια και εκτιμώ ότι σε χρόνο ρεκόρ η ΑΕΚ μου είχε φωνάξει να αναλάβω. Δημόσια, θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ για αυτό. Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ξέραμε ότι υπήρχαν κάποια θέματα. Η ομάδα ήταν 3 βαθμούς από τη 10η θέση και 3 βαθμούς από το να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Όλοι εκεί έβλεπαν ότι δεν μπορούσε η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Στόχος ήταν η ομάδα να βγει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει τους στόχους της. Ανέλαβα Τρίτη και Τετάρτη παίζαμε με την ΑΕΛ Κύπελλο. Είχαμε δύσκολο έργο. Ανέλαβα την ευθύνη σε ένα δύσκολο σημείο. Χωρίς ρίσκο δεν μπορείς να προχωρήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα προπονητής από τον Απόλλωνα. Ξέρω ότι κάποια πράγματα δεν εκπληρώθηκαν, άλλα έγινε προσπάθεια. Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο της Ευρώπης. Εγώ πάντως θέλω να βλέπω όσο πιο ψηλά γίνεται. Μετά από συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο, όταν πέρασε και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, ήταν καλό και για τους δύο να ξεκινήσει η νέα χρονιά με το νέο τεχνικό διευθυντή που θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη να χτίσει την ομάδα».

...τον Ρόκα και την ΑΕΚ: «Δεν την παίρνει άλλο να αλλάξει κι άλλους προπονητές. Πρέπει να βρει τον δρόμο της. Δεν γνωριζόμασταν με τον Τσάβι, όταν ήρθε και έπρεπε να γνωριστούμε, να δει και αυτός τη δουλειά μου και να πάρει την απόφαση, αν μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό της ΑΕΚ. ΑΕΚ δεν είναι ο Τσάβι, ο Σωφρόνης ή κάποιος άλλος. ΑΕΚ είναι η διοίκηση και ο κόσμος».

...το γεγονός πως δεν ξεκίνησε ο ίδιος τη χρονιά στην ΑΕΚ: «Όταν δεν μπουν οι σωστές βάσεις από την προετοιμασία, σίγουρα θα τα βρεις μπροστά σου από την αρχή της χρονιάς. Κάθε χρόνο διεκδικούσε τους στόχους του Απόλλωνας. Είναι ξεκάθαρο φέτος, δεν μπορεί να το κρύψει κάποιος, πως οι ομάδες που διεκδικούν τους στόχους τους είναι οι ομάδες που έκαναν σωστό προγραμματισμό και γι’ αυτό ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ έμειναν εκτός στόχους».

...το γεγονός πως θεωρείται οπαδός του Απόλλωνα: «Είμαι προπονητής, δεν είμαι οπαδός. Έχω ξεκινήσει μία καριέρα ως προπονητής. Ήταν η πρώτη έξοδός μου από τον Απόλλωνα αυτή, πήγα στην ΑΕΚ, είδα πράγματα που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Είδα τα λάθη μου και θέλω να τα διορθώσω. Έκανα κι εγώ κάποια λάθη που ίσως δημιούργησαν κάποια θέματα. Λάθη που θα με βοηθήσουν στην πορεία».

...την επιστροφή του στον Απόλλωνα: «Θεώρησαν κάποιοι ότι έκανα λάθος. Δεν μετανιώνω καθόλου. Έλεγαν ότι η ομάδα δεν θα έβγαινε στην Ευρώπη. Και οι ίδιοι οι παίκτες ήξεραν τον τρόπο λειτουργίας μου και καταφέραμε να βγούμε Ευρώπη. Ήταν και η πανδημία που δημιούργησε θέματα. Αρχίσαμε μία σωστή δουλειά από το καλοκαίρι. Είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε η καλύτερη δουλειά μαζί μου στην προετοιμασία».

...τον Απόλλωνα: «Έκανε τις κινήσεις του Ιανουαρίου όπως έπρεπε και τους εύχομαι να πάρουν το πρωτάθλημα γιατί το αξίζουν. Άλλαξαν πολλά πράγματα φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι το VAR, είναι οι ξένοι διαιτητές. Υπάρχουν εξαιρετικές διαιτησίες που βλέπουμε να παίζεται περισσότερος χρόνος ποδοσφαίρου».

...τις διοικήσεις Καραπατάκη-Κίρζη: «Δίνουν πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, η κάθε μία με το δικό της τρόπο. Έχω περάσει πολλά με τον Απόλλωνα, αρκετά χρόνια με επιτυχίες. Αυτό ήθελα να κάνω και στην ΑΕΚ, όμως στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο