Ο Κασσιανός σχολιάζει το Ομόνοια-Απόλλων και τον τελικό κυπέλλου!

Στο ραδιόφωνο του Ράδιο Πρώτο και στην εκπομπή Τρανζίσιον με τον Θεόδωρο Καυκαρίδη, μίλησε ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης, Χριστάκης Κασσιανός.

Οι δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο:

Για τον τελικό πρωταθλήματος: «Μόνο αν χάσει ο Απόλλωνας και αν κερδίσει η Ομόνοια δεν θα υπάρχει τελικός. Η εμπειρία των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια, φέρνει κοινά στις δύο ομάδες. Ειδικά ο Απόλλωνας που το κυνηγάει εδώ και λίγα χρόνια, η Ομόνοια κάνει επαγγελματικές νίκες, είναι πανομοιότυπες πλέον ομάδες διότι η πίεση της βαθμοθηρίας είναι μεγαλύτερη παρά να κάνεις ένα καλό παιχνίδι. Στο τέλος μένει πάντα το τελευταίο παιχνίδι που είναι και λίγο άδικο για τις ομάδες. Ένα τελευταίο ματς μπορεί να σβήσει τους κόπους μίας χρονιάς. Και ο Απόλλωνας και η Ομόνοια έχουν τις δικές τους πιέσεις. Αν και εφόσον φτάσουμε εκεί με τα σημερινά δεδομένα, θα κριθεί σε πολύ λεπτές ισσοροπίες».

Για τον κ. Πετράκη: «Πρόσθεσε κάποια πράγματα στον Απόλλωνα, όμως δέχθηκε και ο ίδιος πίεση όταν ανέλαβε. Ο Απόλλωνας λόγω της παρουσίας του Σωφρόνη είχε συγκεκριμένο στυλ και φιλοσοφία, δεν ήταν εύκολο για τον Πετράκη να το διατηρήσει αυτό. Ο κ. Πετράκης προσπάθησε να παντρέψει τη δική του φιλοσοφία με αυτή του Αυγουστή, στο τέλος όμως κατάλαβε ότι θα έπρεπε να κυνηγήσει την ουσία».

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: «Ο Μπεργκ από την άλλη έχει τη δική του φιλοσοφία, δύσκολα δέχεται γκολ, έχει συγκεκριμένο πλάνο και σύστημα, δύσκολα το αλλάζει. Για τους παίκτες της Ομόνοιας είναι εύκολο μάθημα για το τι θα πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Αυτό όμως που έκανε η Ομόνοια και δεν είχε, είναι ότι διεκδικεί σχεδόν χαμένα παιχνίδια και το παλεύει για τις ανατροπές. Αυτό δεν το είχε τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Δεν προσπαθώ να αποφορτίσω την πίεση από την ομάδα της Ανόρθωσης, όμως αν θέλουμε να πούμε ότι η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, δικαιούται ένα τίτλο. Και πέρσι ήταν εκεί και στους δύο θεσμούς. Φέτος έκανε μία καλή παρουσία, είναι στον τελικό και γιατί να μην πάρει ένα τίτλο; Από την άλλη πιστεύω ότι μπορεί αυτή η ομάδα μπορεί να απορροφήσει το αίσθημα του φαβορί και να δει με πολύ καθαρό μυαλό τον τελικό. Για τον τελικό υπάρχει ένα βαρόμετρο και είναι παίκτης κλειδί για την Ανόρθωση. Μπορεί να ισχύει το 50-50 γιατί είναι ένα μονό παιχνίδι, δεν υπάρχει επιστροφή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει κάτι, όμως εδώ θα δοκιμαστεί. Εδώ θα δούμε αν ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα και την ομάδα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το κύπελλο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ανόρθωση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο