Και οι… τυφλοί είδαν: Fabiano for president!

Το ΓΣΠ δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο, όπως δεδομένα θα ήταν εν τη απουσία του κορωνοϊού, ωστόσο το δείγμα των σχεδόν 3.500 παρευρισκομένων στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και στη φιέστα τίτλου της Ομόνοιας χαρακτηρίζεται αντιπροσωπευτικό.

Στο πλαίσιο αυτό η ονομαστική πρόσκληση καθενός στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί και να πάρει θέση στην εξέδρα για την απονομή του τροπαίου, λειτούργησε και ως ένα εξαιρετικό exit-poll για τη δημοφιλία ενός εκάστου στον κόσμο των «πρασίνων».

Προφανώς άπαντες έτυχαν αναγνώρισης, θερμού χειροκροτήματος και ιαχών, υπήρξαν ωστόσο και αυτοί που… αποθεώθηκαν από τους φίλους του «τριφυλλιού». Για τους Λοΐζο Λοΐζου, Γιαν Λέτσιακς, Ερίκ Μποτεάκ και Χένινγκ Μπεργκ τα… decibel χτύπησαν… κόκκινο, αποκόμιζε κάποιος την αίσθηση πως η φωνή όσων ευρίσκονταν στο «Ηλίας Πούλλος» είχε ενωθεί μ’ εκείνη όσων ήταν στο ΓΣΠ.

Αλλά αυτός για τον οποίο… κουνήθηκε το γήπεδο ήταν αναντίλεκτα ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, ο άνευ συναγωνισμού πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της Ομόνοιας καθ’ οδόν για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να διαπίστωσε ότι οι εμφανίσεις, οι επιδόσεις και η συνεισφορά του όχι απλώς δεν περνούν απαρατήρητες, αλλά τυγχάνουν και της δέουσας αναγνώρισης.

Δεν πετυχαίνει τα νικητήρια τέρματα, δεν φτιάχνει και δεν μοιράζει γκολ, δεν «χαζεύει» αντιπάλους και θεατές με τις ντρίμπλες και την τεχνική του, δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του την ώρα του αγώνα (κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αγαπημένων της εξέδρας), αλλά στην περίπτωσή του ισχύει και το περίφημο «και οι τυφλοί είδαν»…

Το ένστικτο και το κριτήριο του απλού κόσμου αποδείχθηκε -εκ νέου- αλάνθαστο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο