Τι πρωτάθλημα έχουμε να δούμε από Αύγουστο

Η σεζόν στο πάνω διάστημα τέλειωσε, οι τίτλοι κριθηκαν ,  τα ευρωπαϊκά εισιτήρια βγήκαν. Φυσικά από τους μεγάλους ο ΑΠΟΕΛ έχει υποχρεώσεις, αλλά όπως και οι υπόλοιποι του Big6 σκέφτονται τη νέα σεζόν. Η οποία θα είναι.... βρέστε κατάλληλη λέξη. Οι εγχώριοι τίτλοι, πρακτικά και με κάποιες κάποιες εξαιρέσεις, το κριτήριο επιτυχίας.

Πέντε ευρωπαΐκά εισιτήρια, με εντελώς διαφορετική σημασία. Ένα παραπάνω, άρα ένα μαξιλαράκι παραπάνω, αλλά ο χαμένος χάνει περισσότερο. Και η κατάταξη θα έχει περισσότερη σημασία

 Η 2η θέση και το κύπελλο μετράνε πιο πολύ Ιδού γιατί:

- Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

- Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

-Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

- O τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Εκτός και αν κυπελλούχος έρθει 2ος, 4ος ή 5ος  και αλλάξει τη σειρά εισδοχής. Κατανοητό!!!

Οι κλασσικοί υποψήφιοι ξεκινάνε από διαφορετικές αφετηρίες. Ομόνοια και ΑΕΛ αναμένονται κατά 85% ίδιες. Με αέρα πρωταθλήματος οι "πράσινοι" με την αίσθηση μίας ομάδας που ξεπέρασε πολλές προσδοκίες οι της Λεμεσού Πλεονέκτημα γενικώς έναντι των άλλων, αλλά πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν σημαίνει ότι μία... ίδια ομάδα μένει εξίσου καλή. Θέλει προσοχή, σωστή εκτίμηση των παραμένοντων, ακόμη πιο σωστή των.... εμβολιασμών

Η Ανόρθωση αναμένεται να αλλάξει. Όχι πάρα πολύ, αλλά σαφώς περισσότερο από Ομόνοια και ΑΕΛ. Πάντως ανεξαρτήτως ρόστερ, η αύρα του κυπέλλου θα την βοηθήσει πάρα πολύ.

Αρκετά, ίσως και μέχρι 50% θα αλλάξει ο Απόλλωνας.  Επιβάλλεται γενικώς να κάνει ένα καλό γενικό λίφτινγκ για να ανοίξει ένα νέο κύκλο. Σημαντικό ότι θα αλλάξει προπονητή, το αν αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα (έναντι των άλλων ως συνήθως) θα δείξει. Εξαρτάται και ποιος θα είναι.

Το ίδιο και για την ΑΕΚ. Που μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεσεις. Ελάχιστα θα θυμίζουν αμφότερρες την φετινή ομάδα. Αλλαγές πάρα πολλές και αναγκαίες. Η ΑΕΚ άρχισε το ξεκαθάρισμα, ο ΑΠΟΕΛ λίγο πιο δειλά, αλλά έχει υποχρεώσεις, οπότε καθυστερεί την υλοποίηση των αποφάσεων. Η αναδόμηση συνήθως θέλει χρόνο για να φέρουν αποτέλεσμα, όμως υπάρχουν παραδείγματα που "νέες" ομάδες τα πήγαν περίφημα νωρίς.

Γενικά όποια και αν είναι η αφετηρία, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ ισχυρός και οι αποφάσεις των ομάδων θα είναι εξαιρετικά σημαντικές. Έστω και αν από άποψης Ευρώπης ένας λογικά θα μείνει έξω και θα χάσει και αυγά και πασχάλια. Και όλα αυτά χωρίς να αποκλείουμε κάποια έκπληξη.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο