«Μόνη λύση ο ξένος επενδυτής, η Καρμιώτισσα δεν συμπεριφέρθηκε, όπως έπρεπε»

Μονόδρομο για την επιβίωση και τη διατήρηση της Νέας Σαλαμίνας σε ανταγωνιστικό επίπεδο χαρακτήρισε ο Ανδρέας Παρασκευά την εξεύρεση ξένου επενδυτή, ενώ έκανε λόγο και για σκοπιμότητες από πλευράς Καρμιώτισσας στη μάχη για την παραμονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του βαρωσιώτικου σωματείου στον Super Sport:

«Σίγουρα επικρατεί πικρία και απογοήτευση στον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας. Την τελευταία δεκαετίας έγινε πολύ καλή προσπάθεια από τη διοίκηση και βελτιώθηκε η ομάδα.

Τα όσα συνέβησαν βαραίνουν εμάς και μετά όλα τα άλλα. Είχαμε πολλές δυσκολίες και λόγω κορονοϊού, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαστε σε αυτή τη θέση. Όλα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας για αυτά που γίνονται αυτή τη χρονιά.

Ξεκινώντας από τη θέση 8 από τις 14 ομάδες με βάση το μπάτζετ, σε κάποια χρονιά θα την πατήσεις. Θα έρθει και η σειρά σου, δεν γίνεται να τα κάνεις όλα σωστά. Υπάρχει τεράστια διαφορά στον προϋπολογισμό από τις εφτά πρώτες ομάδες.

Η διαφορά είναι ότι τις άλλες χρονιές είχαμε τον κόσμο που ήταν ένα «όπλο» για εμάς.

Όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και μετά οι μεγάλες ομάδες κάνουν προτάσεις με τριπλάσια χρήματα, σίγουρα θα προτιμήσουν να φύγουν. Δεν μπορείς να φέρεις κάποιον με πιο λίγα λεφτά από ότι αξίζει.

Πρέπει η Νέα Σαλαμίνα να ξεφύγει από τον ρομαντισμό. Δηλαδή η διοίκηση που αγαπά την ομάδα, που έπαιξαν στην ομάδα κλπ. Πρέπει να βρούμε επενδυτή. Είναι ένα σωματείο που μπορεί να δώσει στον επενδυτή. Αν πέσουμε κατηγορία πρέπει να ψάξουμε επενδυτή για να αναλάβει το σωματείο. Δεν μπορείς να ρίχνεις στους ανθρώπους του διοικητικού συμβουλίου ευθύνες επειδή δεν έχουν τα λεφτά, είναι άδικο. Η μόνη λύση είναι να βρεθεί ξένος επενδυτής, όπως έκαναν και άλλες ομάδες!

Θα ξεκινάς πάντα σαν ένα σωματείο με ένα από τους χαμηλότερους προϋπολογισμούς. Αν θέλεις να πας προς τα πάνω πρέπει να βρεις κάποιον που να μπορεί να σε βοηθήσει. Δεν μπορεί κανείς από το σωματείο να βοηθήσει. Δεν έχει κάποιος πολλά λεφτά. Πάντα βάζαμε όλοι από λίγα. Δε σας κρύβω ότι αυτές τις μέρες αυτά συζητούσαμε με τους ανθρώπους που είναι στο διοικητικό συμβόλαιο.

Η επόμενη μέρα ίσως θα βρει την ομάδα στη β’ κατηγορία αλλά να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρόνο για να βρούμε μια λύση. Ποτέ δεν έμεινε δύο συνεχόμενες χρονιές στη Β’ κατηγορία η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε τη Νέα Σαλαμίνα. Είναι μέσα στις 7 δημοφιλέστερες ομάδες της Κύπρου. Όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο ξέρουν ποιός είναι ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας.

Υπήρχε μια ομάδα που δεν συμπεριφέρθηκε όπως έπρεπε να συμπεριφερθεί. Είναι η Καρμιώτισσα η οποία επέλεξε να παίξει με τους βασικούς κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και στην ΕΝΠ, ενώ με άλλες ομάδες αγωνίστηκε με νεαρούς. Υπήρχε σκοπιμότητα και δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο έγινε αυτό».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο