Το (μέχρι τώρα) 75% μπήκε στα μετόπισθεν

Το μπάσιμο της ΑΕΛ στο θερινό μεταγραφικό παζάρι ήταν το πιο δυνατό από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Ντούσαν Κέρκεζ κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα και κατάφερε μέχρι στιγμής να κλείσει τέσσερεις βασικές μεταγραφές ενώ έχει στα σκαριά τουλάχιστον ακόμη μία αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Τσάρλισον Μπένσχοπ που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα.

Ταυτόχρονα, φρόντισε ν’ αποφορτίσει το ρόστερ από τους παίκτες που δεν βρίσκονται στα πλάνα του για τη νέα χρόνια. Και οι μέχρι τώρα κινήσεις που έγιναν δείχνουν πως η αμυντική γραμμή της Λεμεσιανής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλαγμένη.

Οι Γκόρνταν Μπουνόζα, Κριστόφ Πσισιέ, Αλεξάνταρ Πάντιτς και Χάρης Κυριάκου αποτελούν παρελθόν. Δεν συνεχίζει και ο Ανδρέας Αβραάμ που σε κάποιες περιπτώσεις έδινε λύσεις αριστερά. Στο ρόστερ διατηρήθηκαν οι Βοζίνια, Τεσέιρα, Έουλερ και Σάντος. Το ίδιο και ο Μηνάς Αντωνίου, ο οποίος ωστόσο θα χάσει τα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού.    

Από τις τέσσερεις πρώτες μεταγραφές που πραγματοποίησε η ΑΕΛ οι τρεις αφορούν την αμυντική γραμμή. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός Κίρε Ριστέφσκι και ο αριστερός ακραίος αμυντικός Ρόμπερτ Μαζάν. Στην ομάδα επιστρέφει από μονοετή δανεισμό στον Κούρρη Ερήμης και ο δεξιός μπάκ Χριστόφορος Φραντζής.

Ταυτόχρονα προκύπτει αλλαγή και στην θέση του αμυντικού μέσου καθώς αποχώρησε ο Μάρκο Αντάμοβιτς.  Η τέταρτη ολοκληρωμένη προσθήκη στο ρόστερ είναι ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Φράνκο Μάζουρεκ, ενώ έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στην ομάδα ο Άλιστερ Ρέινολντς (Καρμιώτισσα).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο