Το «φλερτ»… οκταετίας και η εγχείρηση στο γόνατο

Το όνομα του Μπάσελ Ζράντι είχε κυκλοφορήσει αρκετά νωρίς, ο Ίσρα Κολ ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο από τον Ιανουάριο, συνεπώς η «έκπληξη» στην… ομοβροντία ανακοινώσεων από τον Απόλλωνα την Πέμπτη (10/6) ήταν η μεταγραφή του Μουσταφά Αμίνι.

Η σχεδόν εξαετής θητεία του 28χρονου μέσου στη Δανία (ένα χρόνο στη Ράντερς και 4,5 στην Άαρχους) ώθησαν πολλούς στην εικασία πως εκεί τον είδε και τον αξιολόγησε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Ο νέος τεχνικός του Απόλλωνα είχε «βάλει στο μάτι» τον Αφγανό άσο με την αυστραλέζικη υπηκοότητα ήδη από το 2013, όταν εκείνος ήταν προπονητής στη Λειψία και ο Αμίνι αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ.

Η Μπορούσια τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2012 από τους Σέντραλ Κόαστ Μάρινερς της Αυστραλίας και ο Τσόρνιγκερ ήθελε να τον πάρει στην ομάδα του στο χειμερινό παζάρι της περιόδου 2013/14. Ήταν μάλιστα διατεθειμένος να πληρώσει αποζημίωση €200.000, όσων δηλαδή είχε πληρώσει και η Ντόρτμουντ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Το «φλερτ» που δεν ευοδώθηκε προ οκταετίας έγινε… «γάμος» το καλοκαίρι του 2021. Ο Τσόρνιγκερ δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι ο Αμίνι ήταν εκτός γηπέδων από τον Ιανουάριο, όταν αποδεσμεύτηκε από την Άαρχους.

Ο 28χρονος αξιοποίησε αυτό το «διάλειμμα», προκειμένου να υποβληθεί τον Μάρτιο σε εγχείρηση στο γόνατο, προκειμένου να απαλλαγεί από ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε και ο Αμίνι είναι έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που είχε πιστέψει στις δυνατότητές του απ’ όταν ο Μουσταφά ήταν 20 ετών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο