Νεοφυτίδης: "Ο Θεοδώρου είναι ελεύθερος"

Ξεκάθαρος για τον κανονισμό που επιτρέπει στις ομάδες που υποβιβάζονται να αφήνουν ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το σωματείο, αλλά και το αντίστροφο, ήταν ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το θέμα Δημήτρη Θεοδώρου και τις απαιτήσεις της ΕΝΠ και πρόσθεσε με σιγουριά πως ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με την ομάδα της αρεσκείας του.

Αναλυτικά:
«Ο κανονισμός ισχύει από το 2015. Έχει εγκριθεί από όλα τα σωματεία και η ΚΟΠ είχε στείλει την εγκύκλιο σε όλες τις ομάδες για να τοποθετηθούν. Μόνο ο Απόλλωνας είχε κάποιες προτάσεις. Οι άλλοι συμφώνησαν.

Η ρήτρα μπήκε και για τις δυο πλευρές. Όταν μια ομάδα πέφτει κατηγορία μπορεί να αφήσει ελεύθερους ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο για να μην έχει θέμα οικονομικό. Ότι όμως ισχύει για την ομάδα ισχύει και για τον παίκτη. Δεν γίνεται να ισχύει μόνο για την μια πλευρά.

Ο παίκτης πάντως είναι ελεύθερος και νόμιμα μπορεί να εγγραφεί σε όποια ομάδα θέλει. Τέλος. Το να διακόπτεις δηλαδή 15 συμβόλαια αν πας διαβάθμιση είναι ηθικό αλλά αν σου το κάνει ένας παίκτης δεν είναι; Αν ήθελε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή θα μπορούσε να κάνει πρόταση να τον κρατήσει».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο