Οι... προκάτοχοι των αδελφών Στσέποβιτς στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Η επισημοποίηση της απόκτησης του Στέφαν Στσέποβιτς από την ΑΕΛ διασφάλισε ότι και την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας θα αγωνίζονται δύο αδέλφια, τα οποία δεν έχουν κυπριακή υπηκοότητα.

Ο 31χρονος επιθετικός του λεμεσιανού συλλόγου και ο κατά 16 μήνες νεαρότερος επιθετικός της Ομόνοιας παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από τους αδελφούς Σασί, οι οποίοι στη λήξασα περίοδο αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα CYTA με τη φανέλα της Καρμιώτισσας.

Ο 33χρονος Μοχάμεντ και ο 29χρονος Ισμαέλ είχαν συνυπάρξει και στον Οθέλλο (2014/15), στον οποίο -ακριβώς όπως συνέβη και με το σύλλογο των Πάνω Πολεμιδιών- ο πρεσβύτερος είχε πάει έναν χρόνο πριν τον νεαρότερο και στην κοινή τους χρονιά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό!

Την ίδια σεζόν (2014/15) αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Δόξας οι Κολομβιανοί Έκτορ και Ραούλ Γκονθάλεθ, οι οποίοι είχαν οκτώ χρόνια διαφορά. Οι δυο τους πρωτοπάτησαν στην Κύπρο το 2007, υπηρέτησαν -όπως θα πράξουν τώρα οι αδελφοί Στσέποβιτς- διαφορετικές ομάδες τις ίδιες σεζόν, ενώ υπήρξαν συμπαίκτες και σε μικρότερες κατηγορίες (Ξυλοτύμπου 2016/17).

Ένα χρόνο μετά, ο Εθνικός Άχνας είχε στο δυναμικό του -για το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015/16- τα αδέλφια Γκριγκαλασβίλι.

Ο Σότα ανήκε στο δυναμικό του προσφυγικού σωματείου από την αρχή της σεζόν, ενώ ο τριάμισι χρόνια μικρότερος Ελγκούγια είχε ενταχθεί σε αυτό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αδέλφια που δεν είχαν κυπριακή υπηκοότητα, αλλά αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας ήταν και οι Ελλαδίτες Κωνσταντίνος και Δημήτρης Γιαννούλης. Η (ουσιαστική) διαφορά με τους προαναφερθέντες είναι πως η παρουσία τους στο νησί της Αφροδίτης δεν ήταν ταυτόχρονη.

Ο 33χρονος σήμερα Κωνσταντίνος είχε θητεύσει στην Πάφο στις αρχές της σεζόν 2018/19, ενώ ο νυν άσος της Νόριτς είχε φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης στο β’ μισό της περιόδου 2016/17.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο