Ο Λάφερτι είναι η πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου (19/6) η Ανόρθωση ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Κάιλ Λάφερτι, ο οποίος αποτελεί τον διάδοχο του Γκιόργκι Κβιλιτάια στη γραμμή κρούσης.

Ο 33χρονος Βορειοϊρλανδός έγινε τοιουτοτρόπως ο πρώτος προερχόμενος από τη Μεγάλη Βρετανία ποδοσφαιριστής που έρχεται στην Κύπρο ως αλλοδαπός και όχι ως κοινοτικός, καθώς η μεταγραφή του έκλεισε μετά την επισημοποίηση, επικύρωση και ενεργοποίηση του Brexit.

Σύμφωνα με την τροποποίηση στην προκήρυξη εγγραφής ποδοσφαιριστών (και) στην Κύπρο, πλέον όσοι άσοι κατάγονται από Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία και Βόρειο Ιρλανδία θα λογίζονται ως ξένοι -και όχι ως κοινοτικοί, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα εγγραφής 15 μη γηγενών ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι επτά να είναι ξένοι, δηλαδή μη κάτοχοι ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Υπενθυμίζεται πως όσοι Βρετανοί ποδοσφαιριστές είχαν εγγραφεί πριν την τροποποίηση της σχετικής προκήρυξης συνεχίζουν να λογίζονται κοινοτικοί, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν στις νυν ομάδες τους, διότι αν αλλάξουν εργοδότη, θα γίνει νέα εγγραφή και αυτομάτως θα λογίζονται πλέον ως ξένοι.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο