«Έκοβε και… ξερνούσε»: ο Αραγιούρι μέσα από τα μάτια της γιαγιάς του!

Στην περίπτωση του Πάουλους Αραγιούρι, του πιο πρόσφατου μεταγραφικού αποκτήματος της Ανόρθωσης, το… wyscout ήταν περιττό. Την περασμένη περίοδο ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όσο συχνά και όσο προσεκτικά επιθυμούσε τον Φινλανδό στόπερ της Πάφου.

Αν για κάποιον (απροσδιόριστο και ανεξήγητο) λόγο αυτό δεν του ήταν αρκετό, τότε μια σύντομη συζήτηση με τη γιαγιά του 33χρονου άσου θα έφτανε, προκειμένου να γίνει η δουλειά. Γιατί αυτά που θα άκουγε θα ηχούσαν σαν μελωδία… αγγέλων στα αυτιά του.

Η Άιλα «Λάλα» Αραγιούρι, η οποία το περασμένο Σάββατο (3/7) έκλεισε τα 86, είναι διάσημη ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου στη Φινλανδία και ακόμη πιο ενθουσιώδης θαυμάστρια του εγγονού της.

«Ο Πάουλ μου στέλνει τα πιο εγκάρδια, τα πιο όμορφα μηνύματα. Είναι τόσο ευγενικά, όπως εκείνο που μου έλεγε ότι μου εύχεται να έχω αγγέλους στη ζωή μου», αποκάλυψε πρόσφατα η γιαγιά του Αραγιούρι, η οποία συχνά παρακολουθούσε τα εγγόνια της να παίζουν ποδόσφαιρο.

«Ένα παιχνίδι έχει… καρφωθεί στο μυαλό μου. Οι εγγονοί μου είχαν στομαχικές διαταραχές και ακόμη θυμάμαι ξεκάθαρα πώς ο Πάουλ στεκόταν σαν σκιά σε κάδρο απέναντι στον ήλιο που έδυε. Φορούσε φανέλα και παντελονάκι που του έπεφταν λίγο μεγάλα, αλλά μέσα σε αυτά τα άβολα ρούχα έκοβε αντιπάλους και κάθε τρεις και λίγο έκανε εμετό. Νομίζω ότι αυτό περιγράφει το πάθος του για το παιχνίδι. Ανεξαρτήτως της κατάστασης, το παιχνίδι δεν θα εγκαταλειφθεί».

Η Άιλα Αραγιούρι θυμήθηκε επίσης τα βράδια που ο μικρός Πάουλους περνούσε στο σπίτι της. «Την ώρα του ύπνου, ο Πάουλ συνήθιζε να γρυλλίζει λίγο και να ξαπλώνει καμπουριασμένος στο κρεβάτι. Δεν ξέρω αν σχετιζόταν με το ότι έπρεπε να κοιμηθεί. Νομίζω ότι σχετιζόταν περισσότερο πως ουδείς έπρεπε να πλησιάσει εκείνη την ώρα τον μικρό κουρασμένο άνθρωπο. Το ίδιο ακριβώς και το πρωί! Και συχνά ο Πάουλ πεινούσε. Αν εύρισκε μισή πιπεριά στο πάτωμα, ρωτούσε ποιου είναι. Αν δεν ήταν κάποιου, τη σήκωνε και την έτρωγε. Έτσι μεγάλωσε αυτό το αγόρι των 192 εκατοστών».

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα τον είχε λατρέψει ακόμη κι αν δεν τον είχε δει ποτέ αγωνιζόμενο…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο