Ένα βήμα από την υπεραναπλήρωση

Τι έλειπε από τον ΑΠΟΕΛ της περασμένης περιόδου; «Σχεδόν τα πάντα», είναι η (πολύ) αυθόρμητη και (εξ ίσου) εύκολη απάντηση.

Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε συνεπώς; Τι έλειπε από τη μεσοαμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2020/21; Το υπέρμετρο πάθος, η υπερχειλίζουσα θέληση για επικράτηση στις μονομαχίες, ο παίκτης-«σκυλί» που δεν... γαυγίζει απλώς, αλλά «δαγκώνει» τον αντίπαλο και καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο.

Η απόκτηση του Μουρτάζ Νταουσβίλι, ενός παίκτη που ανταποκρίνεται πλήρως στο προαναφερθέν προφίλ, ήλθε να καλύψει αυτό το κενό, ωστόσο στον ορίζοντα διαφάνηκε αίφνης η απόκτηση ακόμη ενός ποδοσφαιριστή με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Μετά από 16 μήνες στην Κίνα ο Λούκας Σόουζα αποφάσισε πως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και δη στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος βρήκε πόρτες ανοιχτές στην κρούση του και έχει συμφωνήσει σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους μιας διετούς συνεργασίας τους με τους «γαλαζοκίτρινους».

Τι υπολείπεται; Η εξασφάλιση της κάρτας ελευθέρας του από την Τσανγκσούν Γιατάι, προκειμένου να ενταχθεί δίχως αποζημίωση στο σύλλογο που τον Μάρτιο του 2020 είχε εισπράξει ένα εκατομμύριο από την πώλησή του στους Κινέζους.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, και δεν πρόκειται για κάποιο πολύ απομακρυσμένο σενάριο, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει αναπληρώσει και με το παραπάνω μία από τις βασικότερες ελλείψεις του την περασμένη σεζόν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο