Δύο θάνατοι και 140 νέα κρούσματα κορωνοϊού

 Δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 547 ενώ 140 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 118,863. Το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στα 0,26%.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 96 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 39 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 76,05% των νοσηλευομένων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.
 
Επιπρόσθετα, 10 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
 
Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 53,472 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα

Α. Θάνατοι από την νόσο COVID-19:

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με τελική αιτία θανάτου την νόσο COVID-19, αφορούν σε:

    Άντρα, ηλικίας 59 ετών, που κατέληξε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
    Γυναίκα, ηλικίας 92 ετών, που κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία την νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 547, εκ των οποίων:

    349 άντρες (64%), και
    198 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,3 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 96 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 39 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 39 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 17 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια στο Sigmalive

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο