Η ανάλυση του Τσίκινη για τις επίμαχες φάσεις

Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε το βράδυ της Δευτέρας στην Digital TV, στην εκπομπή SUPER MONDAY, τις επίμαχες φάσεις οι οποίες προκάλεσαν συζήτηση στην 4η αγωνιστική.

ΦΑΣΗ 1/ Ακυρώθηκε γκολ της Δόξας, σωστό ή λάθος; "Καθυστέρησε πάρα πολύ ο βοηθός να υποδείξει ένα οφσάιντ που πραγματικά δεν κατάλαβα αν ήταν ή όχι. Μπήκε μεν η γραμμή του ΒΑΡ αλλά αμφισβητώ αν μπήκε εκεί που πρέπει. Δεν είμαι σίγουρος. Το είπαμε και πέρσι ότι οι λήψεις πρέπει να είναι καλύτερες. Ήταν μια βιαστική απόφαση. Έγιναν σοβαρά λάθη όσον αφορά στην λήψη και πιστεύω ότι έγινε σοβαρό λάθος στο τράβηγμα της γραμμής. Είναι μια τραγική λήψη. Για τον βοηθό ήταν μια πολύ δύσκολη φάση γιατί ήταν πολύ κοντά του η φάση και δεν είχε βάθος οπτικού πεδίου. Πιστεύω ότι καλύπτεται ο παίκτης αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω την ευθεία".

ΦΑΣΗ 2/ Ζήτησε πέναλτι ο Ντέλετιτς στο 17ο λεπτό: "Υπάρχει ένα μικρό, στιγμιαίο κράτημα. Ο παίκτης δεν πέφτει εκείνη την στιγμή, συνεχίζει και πέφτει στην συνέχεια. Σωστά συνέχισε ο διαιτητής, δεν με πείθει ότι υπάρχει πέναλτι".

ΦΑΣΗ 3/ Σωστή η αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΛ; "Ο επιθετικός δεν είναι μόνος του για να είναι προφανής ευκαιρία. Ο διαιτητής βγάζει την κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα; Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η κόκκινη, είναι άδικη για τον τερματοφύλακα. Είναι πλάγια και δεν είναι προφανής ευκαιρία. Είναι ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα για κίτρινη. Κόκκινη θα δικαιολογούνταν αν ήταν επικίνδυνο μαρκάρισμα για την σωματική ακεραιότητα του επιθετικού ή αν υπήρχε προφανής ευκαιρία για γκολ".

ΦΑΣΗ 4/ Σωστή η κίτρινη ή έπρεπε κόκκινη σε Χαμάς του Απόλλωνα; "Υπήρχε ΒΑΡ στο γήπεδο; Εδώ μιλάμε για ορισμό της κόκκινης κάρτας, δολοφονικό τάκλιν, ψηλά το πόδι με τις τάπες. Μπορεί να του σπάσει το πόδι. Είναι μια φάση αποβολής για σεμινάρια. Το πόδι πάει ψηλά πάνω από τον αστράγαλο. Δεν το είδε ο διαιτητής, δεν το είδε ο ΒΑΡίστας, ο τέταρτος, οι βοηθοί;".

ΦΑΣΗ 5/ 69:30 Φάουλ στον Φιλιώτη από Ριστέφσκι. Φάουλ για κάρτα; "Είναι μια απλή φάση, θα μπορούσε να δοθεί κίτρινη. Ριψοκίνδυνο μεν μαρκάρισμα, ναι μεν πάει με πρόθεση ο αμυντικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε κόκκινη αλλά ούτε και θέατρο. Ο παίκτης του Απόλλωνα πηδάει για να προστατευτεί αλλά δεν υπάρχει θέμα θεάτρου".

ΦΑΣΗ 6/ Μέσα ή έξω το φάουλ υπέρ της ΑΕΛ στο 81΄; "Πολύ δύσκολη φάση. Το μαρκάρισμα ξεκινά οριακά απ' έξω αλλά συνεχίζεται και μέσα. Ο κανονισμός λέει ότι σε παρατεταμένο μαρκάρισμα που ξεκινά από έξω και συνεχίζει μέσα, δίνουμε πέναλτι. Το σπρώξιμο συνεχίζεται και μέσα στην περιοχή. Το ΒΑΡ έσπρωξε σε σφάλμα τον διαιτητή, κακώς δόθηκε φάουλ".

ΦΑΣΗ 7/ 61:10 Υπάρχει πέναλτι για Ομόνοια πάνω στον Ζαχαρίου; "Στιγμιαίο κράτημα από αυτά που γίνονται συνέχεια. Δεν με πείθει ότι μπορεί να προκαλέσει την πτώση του επιθετικού".

ΦΑΣΗ 8/ 50:20 Υπάρχει πέναλτι για Πάφο; "Τίποτα δεν υπάρχει. Είναι μια απρόσεκτη σύγκρουση αλλά χωρίς καμία πρόθεση, είναι μια επαφή χωρίς κάτι ιδιαίτερο".

ΦΑΣΗ 9/ Σωστή η αποβολή του Σαμπίνια του Ολυμπιακού με 2η κίτρινη; "Το αριστερό πόδι του αμυντικού πατάει απρόσεκτα, παίζει ριψοκίνδυνα. Θεωρώ σωστή την αποβολή".

ΦΑΣΗ 10/ Σωστό το πέναλτι που δόθηκε στην ΑΕΚ; "Ο ρεφ ήταν πολύ κοντά, έχει ξεκάθαρο πεδίο. Είναι μια ξεκάθαρη παράβαση, σωστά παρενέβη το ΒΑΡ και διόρθωσε το λάθος του διαιτητή".

ΦΑΣΗ 11/ Σωστή η αποβολή της ΠΑΕΕΚ; "Από πίσω απρόσεκτα βρίσκει τον επιθετικό. Πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα για σοβαρό τραυματισμό. Σωστά παρενέβη το ΒΑΡ. Υπάρχει παράβαση που δικαιολογεί την αποβολή".

ΦΑΣΗ 12/ Σωστό το πέναλτι που δόθηκε στο ΑΠΟΕΛ; "Ο επιθετικός κάνει ντρίμπλα και ο αμυντικός τον βρίσκει ψηλά, πάνω από το γόνατο. Υπάρχει παράβαση, σωστά δόθηκε. Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά".

ΦΑΣΗ 13/ Σωστή η αποβολή του Οκριασβίλι; "Είναι ο ορισμός της κόκκινης, πάει εσκεμμένα να τον χτυπήσει. Το χέρι πάει στο πρόσωπο του αντιπάλου. Επικίνδυνο παίξιμο. Κακώς δόθηκε δεύτερη κίτρινη, έπρεπε να δοθεί κόκκινη. Απαγορεύται οι παίκτες να παίζουν με ανοικτούς αγκώνες".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο